Bakan Koca "2 ay içinde mecliste” diyerek yeni düzenlemeyi duyurdu! Kaldırıyoruz

Bakan Koca "2 ay içinde mecliste” diyerek yeni düzenlemeyi duyurdu!  Kaldırıyoruz
Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yan dal mecburi hizmetine ilişkin yeni bir düzenlemenin yolunda olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi Belediyesi'nin Esentepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Koca, yan dal mecburi hizmetine ilişkin yeni bir düzenlemenin olacağını söyledi.

Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Yan dal uzmanlığını kazandıktan sonra, hemen eğitime başlayabilecekleri bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu yeni düzenleme ile birlikte mecburi hizmet uygulamasını kaldırıyoruz. Yani artık yan dal uzmanları mecburi hizmetle ilgili sorumluluk taşımayacaklar" dedi.

640xauto.webp

1-2 AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞECEK

Ana dal ve yan dal uzmanlıklarıyla ilgili düzenlemenin önümüzdeki 1-2 ay içinde meclisin gündemine gelmesini beklediklerini belirten Bakan Koca, "Yan dal uzmanlığı alan hekimler, mecburi hizmetin yarısını tamamladıktan sonra eğitime başlayabiliyorlardı. Yeni düzenleme ile yan dal uzmanları, ana dal uzmanlığından sonra direkt olarak eğitime başlayabilecekler. Bu sayede mecburi hizmet süreci ortadan kalkacak" şeklinde açıklamalarda bulundu.

5t6.jpg

MECBURİ HİZMET KALDIRILIYOR

Bakan Koca, sosyal medya hesabından da konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Yan dallarda uzmanlaşmayı daha cazip hale getirmek için bir düzenleme planlıyoruz: Şu anda mevcut uygulamada, hekimler, yan dal uzmanlığını kazandıktan sonra, öncelikle, mecburi hizmetin yarısını tamamlamak zorundadır. Bu mecburi hizmeti kaldırıyoruz. Yan dal uzmanlığını kazanan hekimler, eğitimlerine hemen başlayabilecekler. Yan dal eğitimi tamamlandıktan sonra ana dala ait kalan mecburi hizmet artık gerekli olmayacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar