Bakan duyurdu! Kredi ve burslara rekor zam: Devrim niteliğinde olacak

Bakan duyurdu! Kredi ve burslara rekor zam: Devrim niteliğinde olacak
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam eden bütçe görüşmelerinde kürsüye çıktı. Kasapoğlu, 2023 yılı için KYK öğrenci kredi ve burslarında daha önce hiç görülmemiş bir artış yapılacağını belirtti.

KREDİ VE BURS ALAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE: TARİHİ BİR ARTIŞ OLACAK

KYK Burs ve Kredi sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kala Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu''ndan öğrencileri heyecanlandıran haber geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde yaptığı konuşmada Kasapoğlu, KYK burs ve kredilerinde devrim niteliğinde bir artış yapılacağını dile getirdi. 2022 yılı için lisans öğrencilerine 850 lira, yüksek lisans öğrencilerine 1700 lira ve doktora öğrencilerine 2550 lira olarak yapılan burs ve kredi ödemelerindeki artış Aralık ayının son günlerinde ilan edilecek. Net rakamlar verilmemiş olsa da Kasapoğlu''nun yapmış olduğu açıklama ile öğrencilerdeki beklenti yükselmiş durumda. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de burs ve kredi ödemelerindeki net rakamın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın yapacağı açıklama ile duyurulması bekleniyor. 

KYK FAİZLERİ SİLİNDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın açıklamalarının ardından Kasım ayında KYK kredisinden yararlanan öğrencilerin faiz borçları silinmiş ve yalnızca aldıkları ana para üzerinden yeni bir ödeme planı çıkarılmıştı. Duyuruyu yapan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, devletin öğrencilerin 27 milyar dolarlık borcunu tek kalemde sildiğini belirterek "öğrencileri enflasyonun yükü altında bırakmadık" ifadelerini kullanmıştı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar