Bahçeli'den Bursaspor taraftarına destek

Bahçeli'den Bursaspor taraftarına destek
2. Lig'de karşı karşıya gelen Bursaspor ile Amedspor arasındaki müsabaka, tribünlerde açılan görseller ve sahada atılan yabancı madde yağmuru ile olay oldu. Maça ilişkin pek çok kişi açıklamalar yaparken, en dikkat çekici yorumlardan birisi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli maça ilişkin olarak, “Bize göre ‘Amed’ diye bir yer yoktur. Dolayısıyla ‘Amedspor’ da yoktur. Buradan Bursaspor taraftarlarını kutluyorum” dedi.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta karşı karşıya gelen Bursaspor ile Amedspor müsabakası tıpkı ligin ilk yarısında olduğu gibi saha içi ve tribün olayları ile gündeme oturdu.

Henüz karşılaşma öncesi iki takımın oyuncuları arasında gerginlik yaşanırken, maç esnasında da pek çok farklı gerginlik sahne aldı.

''BEYAZ TOROS'' VE ''YEŞİL'' GÖNDERMESİ

Screenshot_2

Öte yandan Bursaspor tribünlerinde beyaz Toros ve ''Yeşil'' kod adlı Mahmut Yıldırım''ın posterleri açılmıştı.

DEVLET BAHÇELİ''DEN BURSA TARAFTARINA DESTEK

Konuyla alakalı olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM''de partisinin grup toplantısında konuşurken, oldukça sert ifadeler kullandı.

"Türkiye sokakta bulunmadı, tribünlerde kurulmadı." diyen Bahçeli, "Bursaspor-Diyarbakırspor arasında oynanan maç esnasında tribünlerden sallanan görsellerin yaşanan taşkınlıkların sporun ahlak ve doğasına bütünüyle aykırıdır." dedi.

 

Amedspor diye bir kulüpten bahsedilmeyeceğini dile getiren Bahçeli, "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor''un Amedspor olarak isimlendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir." şeklinde konuştu.

''''İLİŞKİLENDİRİMLESİ CİNAYETTİR" DEDİ

"Çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi bir defa cinayettir, rezalettir." diyen MHP lideri "Kürt kökenli kardeşlerim başkadır, huzur ve asayişimize kasteden şerefsizler başkadır. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye çalışan kim varsa koparılması gereken çıban başıdır, kesilmesi gereken kanser hücresidir." dedi.

Bahçeli konuyla ilgili olarak son olarak, "Gelişmeler karşısında TFF''nin atıl ve aciz kaldığı, provakatif davranış sergilemediği hususunda yaygın kanaat ve görüşlere kulak verilmelidir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar