Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Durmuş Ali Özyiğit

Durmuş Ali Özyiğit

ANALİZ

Bahçeli, Semih Yalçın'ı neden konuşturdu?

Değerli okuyucularım geçtiğimiz günlerde gündeme adeta bomba gibi bir haber düştü. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Bahçeli'nin 2011 yılındaki 3 hilal iktidar olacak sözlerini tekrar paylaştı. Tüm internet medyası A'sında Z'sine kadar Semih Yalçın, Bahçeli'nin şu anki açıklamalarını paylaştı diyerek Cumhur İttifakı dağıldı şeklinde haberler yaptılar. Çünkü Semih Yalçın hiçbir tarih belirtmeyerek, sanki açıklama şimdi gibi Bahçeli iki nokta üst üste deyip 3 hilalin tek başına iktidarı sözlerini paylaştı. Sonradan gerçek ortaya çıktı ki Bahçeli'nin 2011 yılındaki konuşmasını Semih Yalçın paylaştı. Peki bayram değil seyran değil Semih Yalçın neden Bahçeli'nin 2011 yılındaki sözlerini paylaştı? Bugünkü yazımda bu konuyu derinlemesine analiz edeceğim.

***

Yazımın başlığında bilerek Bahçeli, Semih Yalçın'ın konuşturdu dedim. Evet aynen öyle. MHP'yi tanıyanlar bilir ki Bahçeli'den izinsiz MHP'de hiçbir adım atılmaz.

Hele ki bunlar Balgat'ın A Takımı veya Genel Başkanlık Divanı'ysa Bahçeli'den izinsiz adeta odadan çıkamazlar.

***

Gelelim Bahçeli Yalçın'ı neden konuşturdu meselesine.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Semih Yalçın'ı konuşturması ve sonrasında MHP'li Celal Adan ve İsmet Büyükatman'ın peş peşe kopyala yapıştır tweetlerinin hiç kuşkusuz derin anlamları vardır.

Lakin aşırı derecede Bahçeli şunu yapmak istedi bunu dile getirdi sözlerini abartı diyebiliriz.

Bahçeli'nin Yalçın'ı konuşturma mesajı aslında netti. Yeniçağ gazetemizin internet sitesinde Fatih Ergin imzalı gündem belirleyen haberinde AKP iktidarının yüzde 50 artı birden geri adım atıp, ilk turda yüzde 40'la indirme planı vardı.

Peki size soruyorum okuyucularım. Yüzde 50 artı bir olmazsa Erdoğan'ın MHP'ye ihtiyacı kalır mı? Tabii ki kalmaz.

Yüzde 50 artı bir olmazsa Bahçeli'nin Erdoğan'a ihtiyacı kalır mı? Elbette Bahçeli'nin her zaman Erdoğan'a ihtiyacı vardır. Çünkü mahkeme kanallarıyla engellenmiş MHP kurultaylarını biliyoruz. Bahçeli'nin Balgat koltuğunu Erdoğan'ın kurtardığını da biliyoruz. Keza sonrasında da hukuksuz yere Ak trol delegelerin MHP'ye doldurulduğu da başka bir gerçektir. AKP üyesi MHP kurultay delegelerinin hukuktaki karşılığını elbette hukukçular bilirler. Veya Yargıtay kararının Gemerek ve Tosya'daki yerel mahkeme tarafından bozulması da başka bir gerçektir.

Bugün Erdoğan, Bahçeli'den vaz geçse Bahçeli Balgat'taki çok sevdiği koltuğunu kaybeder. Çünkü iktidar desteksiz Bahçeli gerçek Ülkücü delegenin karşısında yenilir. MHP'de kalan bilinçli Ülkücülerin Erdoğan'a oy atmayıp sadece 3 hilale oy bastıklarını biliyoruz. Ama Ak trol delegelerin de MHP'deki varlığı küçümsenemez durumda. Erdoğan desteksiz Bahçeli sonrası bu Ak trol delegelerin varlığı da sonlanacağı için Bahçeli Balgat koltuğunu kaybedilir.

***

Şimdi zihninizde bazı şeyler oturmuştur.

Bahçeli, Erdoğan ve AKP'ye yüzde 50 artı bir mesajını 2011 yılındaki 3 hilal iktidarı söyleminin tekrar Semih Yalçın'a paylaştırılması ile yolladı.

Mesaja hâlâ Saray'dan cevap gelmedi. Siyasetin bu 3 hilalli mesaj tartışmasının yüzde 50 artı birle beraber bütünleşip tartışmaların yoğunlaşacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

***

MHP ve AKP'nin çıkar ortaklığıyla kurduğu sen bana başkanlık ben sana Balgat koltuğunu vereyim şeklinde oluşan Cumhur İttifakı'nın parçalanacağı konusu emin olun her zaman tartışılacaktır.

Çünkü bu birliktelik belirttiğim gibi çıkar ortaklığı üzerine kurulmuştur.

Çıkar ortaklığı; ver bana Balgat koltuğunu vereyim sana başkanlık koltuğunu. Öyle de olmadı mı?

***

Değerli okuyucularım özetle, Bahçeli'nin Semih Yalçın'ı konuşturması yüzde 50 artı birin değişmesi polemiğinin yeniden ateşlenmesi ile olmuştur.

İlerleyen günlerde bu konular derinlemesine daha çok tartışılacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları