Bağcılar'da şoke eden haraç iddiası: Biz çeteyiz deyip her ay 10 bin lira vereceksiniz dediler

Bağcılar'da şoke eden haraç iddiası: Biz çeteyiz deyip her ay 10 bin lira vereceksiniz dediler
Bağcılar'da yaşanan olayda sokak sokak gezerek esnaftan haraç istediği iddia edilen 2 şüpheli, 2 kişiyi yaraladı. Manav Cebrail Bozan'ı ve olay sırasında evinden ekmek almak için çıkan Erkan Oruç'u silahla ateş ederek yaralayan şüphelileri yakalamak için çalışma başlatıldı.

Söz konusu olay dün akşam 20.00 saatlerinde Güneşli Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, mahalleye gelen silahlı olan 2 kişi, sokak sokak gezdi ve esnaflardan haraç istedi. Olay sonrası sokakta bulunan vatandaşları da tehdit ettiler.

HER AY 10 BİN LİRA İSTEDİLER

Şüpheliler gözlerine kestirdikleri bir manava girdi ve burada da 10 bin lira istedi. Şüphelilerden biri ise manav Cebrail Bozan'ı bacağından vurdu. Daha sonra evinden ekmek almak için çıktığında olayı gören Erkan Oruç, şüphelilere tepkide bulundu. Şüpheliler, bu kez de Oruç'a da ateş ederek olay yerinden kaçtı.

İKİ KİŞİYİ YARALAYIP KAÇTILAR

Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri yollandı. Sağlık ekipleri, kurşun ile ağır yaralanan Oruç'u ve manav Cebrail Bozan'ı ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri de olay yerine gelerek ve güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı.

Polisin şüphelileri yakalamak için çalışma başlatırken, ağır yaralanan Erkan Oruç'un hayati tehlikesinin devam ettiği bilgisine ulaşıldı.


"BİZ GÜNEŞLİ'NİN ÇETESİZİYİZ" DEDİLER


Olaya yakından şahit olan ve Erkan Oruç'un yakını olan Mustafa Oruç, "Akşam bir baktım gürültü, ses geldi. "Biz Güneşli'nin çetesiyiz, bu mahalleyi haraca bağladık" diye bağırdılar. Manava gelip Cebrail Bozan'a, "Her ay 10 bin lira vereceksiniz" dediler. Ardından manav tezgahını dağıtıp, ateş ettiler. Erkan, ekmek almaya gidiyordu, "Ne oldu" diye bağırdı. Bu sefer adamlardan biri diğerine, "Buna da sık" dedi. Erkan'a 3-4 el ateş ettiler. Bunlar Güneşli'de bayağı çoğaldı. "Bundan sonra herkesi haraca bağlayacağız, kime ne dersek onu yapacak." diye bağırdılar" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar