Bağcılar'da aile hekimine saldırı: Doktoru hastanelik etti!

Bağcılar'da aile hekimine saldırı: Doktoru hastanelik etti!
İstanbul'un Bağcılar ilçesinde Çınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor Mahmut Doğan, görevi başında saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Doğan, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken saldırgan Yasin İ. gözaltına alındı.

Bağcılar''daki Çınar Aile Sağlığı Merkezi''nde görevli Dr. Mahmut Doğan, bugün görevi başındayken Yasin İ.''nin saldırısına uğradı. Yaralanan Doğan, Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi''ne kaldırılarak tedavi altına alınırken saldırgan Yasin İ. ise gözaltına alındı. Doğan''ın saldırı sonrasında çekilen görüntüleri ise sosyal medyada infial yarattı. Doktorlar, geçtiğimiz aylarda meclisten geçen Sağlıkta Şiddet Yasası''nın derhal uygulanması çağrısında bulundu.

"İNSANLARI RAHATSIZ ETMEYE HAKKINIZ YOK"

Aile Sağlığı Merkezi''ndeki görgü tanıklarının ifadelerine göre; saldırgan Yasin İ., uzun bir süre hiç kimseyle konuşmadan bekleme salonunda oturdu. Durumu fark eden görevlilerin sorduğu sorulara ise yanıt vermedi ve ne istediğini söylemedi. Çalışanlar, durumu Mahmut Doğan''a bildirildi. Doğan, Yasin İ.''nin yanına giderek kim olduğunu, bir sağlık sorunu olup olmadığını ve ne istediğini sordu. Doğan''ın sorularına da cevap vermeyen Yasin İ., görevlilerin polise haber vereceklerini söylemeleri üzerine Doğan''a saldırdı. Doğanın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Olay hakkında açıklama yapan Doğan, saldırıyı şöyle anlattı: "Tuvaletten çıkan vatandaşa, ''Kardeşim burası umumi tuvalet değil, cami tuvaleti de değil, sağlık kuruluşu. Bir saattir buradasınız, 4-5 seferdir tuvalete girip çıkıyorsunuz, insanları rahatsız etmeye hakkınız yok'' dedim. Bana sözlü hakarette bulunup, tehdit edince sekreter hanıma polisi aramasını söyledim. Şahıs, kapıdan çıkarken dönerek gözüme yumruk attı. Yere düşünce başıma tekme atmaya başladı. Arkadaşlarım ayırmış. Beni acil odasına taşıdılar. Gözümle suratımın sağ tarafı çok acıyordu. Ambulans geldi, beni hastaneye getirdiler."

Saldırganın elinde muhtemelen kesici bir alet olduğunu, yanağında kesik oluştuğunu anlatan Doğan, yetkililerden şiddet olaylarını engelleyecek önlemlerin alınmasını istedi.

Doğan, "Televizyonda meslektaşlarımızın başına gelen hadiseleri izliyordum ama bugün de benim kapımı çaldı. Gerekli önlemler alınmazsa yarın başka bir meslektaşımın kapısını çalacak." dedi.


SALDIRGAN SABIKALI ÇIKTI!

Saldırgan Yasin İ., daha sonra sağlık merkezine gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. Yasin İ.''nin yaralama, gasp, tehdit ve taciz suçlarından da kaydı olduğu öğrenilirken Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü''nde "Kasten Yaralama" ve "Mala Zarar Verme" suçlarından başlatılan tahkikat işlerinin akabinde adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar