Bacaklarını geliştirmek için başlamıştı: Kas hastası Ayşegül yüzmede 23 madalya kazandı

Bacaklarını geliştirmek için başlamıştı: Kas hastası Ayşegül yüzmede 23 madalya kazandı
Kayseri'de doğuştan kas hastası olan 12 yaşındaki Ayşegül Doğanay, bacaklarını geliştirmek için yüzmeye başladı. Doğanay, başladığı yüzme sporunda 2 yılda 23 madalya kazandı.

Kayseri'de yaşamını sürdüren Ayşegül Doğanay, doğuştan Serebral Palsi (SP) kas hastalığına sahip olarak dünyaya geldi. Geçmiş süreçte ailesi, Ayşegül'ün bacaklarının güçlenmesi için onu yüzme kursuna kaydettirdi.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA TEMPOSUNA GİRDİ

Yüzme antrenörü Ertuğrul Çakmak ile burada tanıştı. Çakmak, Ayşegül'ün gelişimini göz önüne alarak onu yarışmalara hazırlaması için teşvik etti. Yoğun bir çalışma temposuna giren Doğanay, geçen 2 yılda farklı yarışmalara katılarak 23 madalya kazandı. 12-14 Aralık tarihlerinde Ankara'da düzenlenen Paralimpik Yüzme Milli Takım Seçme Yarışması'nda S5 kategorisi 100 metre kurbağalamada 2. oldu. Şu anki hedefi ise Milli Takım'a seçilmek.

Yaşadığı deneyimi paylaşan Ayşegül Doğanay, "12 yaşındayım ve 7. sınıf öğrencisiyim. Derslerime düzenli olarak çalışıyorum. Okul dışında yüzme aktivitelerine katılıyorum. Yüzme macerama kas hastalığımdan dolayı başladım.

Ayağımı hiç hissetmediğim için yürüme yeteneğim yoktu. Bu sebeple ayaklarımı güçlendirmek için yüzmeye başladım ve harika sonuçlar elde ettim. Ayağım oldukça gelişti ve şu an daha iyi durumda. Katıldığım yarışlarda 2 yılda 23 madalya kazandım. Hedefim, Milli Takım'a seçilmek, uluslararası yarışmalarda boy göstermek ve bayrağımızı gururla temsil etmek. Milli bir yüzücü olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar