Azmi Karamahmutoğlu'ndan gündeme bomba gibi düşen İYİ Parti ile AKP anlaştı iddiası: Akşener ile Çiçek neler görüştü

Azmi Karamahmutoğlu'ndan gündeme bomba gibi düşen İYİ Parti ile AKP anlaştı iddiası: Akşener ile Çiçek neler görüştü
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu katıldığı canlı yayında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara TOGO buluşmasında AKP'li Cemil Çiçek ile neler konuştuğunu açıkladı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, Mavi Karadeniz TV’de ekranlara gelen ve Gizem Fidan'ın sunduğu 'Milli Dalga' programında gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Eski İYİ Partili Aytun Çıray’ın “İYİ Parti, İzmir’de AKP ile anlaştı” iddiasını da değerlendiren Karamahmutoğlu, Akşener’in, Sinan Aygün, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile Mansur Yavaş'ın yıkım kararı aldırdığı Togo Kuleleri'ndeki buluşması hakkında da konuştu.

"AMAÇ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ"

Buluşmanın asıl nedenini açıklayan Karamahmutoğlu, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Sayın Abdulkadir Aksu ve Cemil Çiçek ile buluşması Anayasa değişikliğinin değiştirilmesiyle ilgiliymiş. O konu konuşulmuş ve Meral Hanım’ın değişiklikten yana bir tutum sergileyebileceği gündeme gelmiş, Meral Hanım bunu söylemiş. Bazı şartları var ama AKP’ye. Değişiklikten yana tutumu tabanına ve partisine kabul ettirebilmek için kendisinin bazı siyasi iddialarının gerçekleştirilmesi gerektiğini söylemiş. Bunlardan biri de güçlendirilmiş parlamentel rejime geri dönmek. Yani başbakanlık sisteminin yeniden kurulması. Burada dikkate alınması gereken şey sayın Meral Akşener’in Anayasa değişikliğinde yana bir tavır alabileceğidir." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Sinan Aygün, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile Mansur Yavaş'ın yıkım kararı aldırdığı Togo Kuleleri'nde bir araya geldiği iddia edilmişti. Bu buluşma Ankara kulislerinde tartışma yaratırken, görüşmede İYİ Parti’nin yerel seçimlerde çıkaracağı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da gündeme geldiği öne sürülmüştü. İddiaya göre, Akşener’in Aygün’e Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu ancak Aygün’ün bu teklifi kabul etmediği belirtilmşti.

İYİ PARTİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Buluşmanın ortaya çıkmasının ardından, İYİ Parti'den konuya ilişkin açıklama gelmişti.

İYİ Parti yaptığı açıklamada, ''Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in, dün Ankara'da katıldığı bir sohbet toplantısı, bazı yayın organlarında spekülatif bir şekilde gündeme getirilmiştir. Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Çiçek ve Sayın Aksu, telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletmiş, o görüşmede biraraya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil ÇİÇEK, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural'ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün'ün evsahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Sözkonusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı.gibi, gizli bir gündemi de yoktur. Bilginize sunar iyi çalışmalar dileriz.''

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar