Az yiyerek zayıflamak tarih oluyor! İşte ünlü doktordan yiyerek zayıflamanın formülü

Az yiyerek zayıflamak tarih oluyor! İşte ünlü doktordan yiyerek zayıflamanın formülü
Sağlıklı beslenme konusundaki tavsiyeleriyle ünlü Dr. Mehmet Öz, mucizevi gıda listesini sıralayarak kilo vermenin formülünü paylaştı.

Pek çok kişi kilo almanın kolaylığından ve vermenin zorluğundan yakınıp durur. Uzman doktorun açıklamasına göre ise özellikle aç kalarak zayıflama formülü, yıllar sonra tarih olabilir.

Alması kolay, vermesi zor olan kilo problemi için başvurulan yöntemler ise genelde diyet gibi yöntemler olur. Fakat Dr. Mehmet Öz, yiyerek kilo vermenin yolunu açıkladı. Öz'ün açıkladığı yiyecekler düzenli şekilde tüketildiğinde yiyerek kilo vermek mümkün olabilecek.

İşte yiyerek kilo vermenize yardım edebilecek o mucizevi besinler...

MUZ


Özellikle kilo verme sürecinde uzman isim tarafından mutlaka muz tüketilmesi tavsiye ediliyor. Gün içerisinde birkaç adet muz tüketmek kilo almayı durduruyor. Fakat bir tane muzu yemek dahi, tatlı krizlerini önlemek adına iyi bir önlem olabiliyor.

Ayrıca muzun lif, vitamin ve mineral bakımından zengin olduğu biliniyor. Bu sebeple muz yedikten sonra uzun süre tokluk hissi yaşayabilirsiniz.

AVOKADO


Sağlığa büyük faydaları olan meyvelerden biri olarak bilinen avokado ile ilgili yapılan çalışmalar, çoklu doymamış yağ tüketen kişilerin daha çok kas kütlesi geliştirdiğini ortaya çıkarmıştır. Yani sağlıklı beslenmenin yanı sıra daha az vücut yağına sahip olmak için de avokado tüketebilirsiniz.


TAM BUĞDAY EKMEĞİ


Tam tahılları tercih etmek, metabolizma hızını artırmaktadır. Bunun yanı sıra tam tahıllar tüketmek, kolesterol seviyesinin de dengelenmesine yardımcı olmaktadır.

FISTIK EZMESİ


Bünyenizin ihtiyacı olan sağlıklı yağları vücudun almasını sağlamak için sabah kahvaltılarınıza fıstık ezmesini de ekleyebilirsiniz.

KURU BAKLAGİLLER


Baklagillerin içerisinde yer alan lif miktarı sayesinde bağırsaklar hızlı çalışır ve ayrıca çabuk acıkmayı da önler. Porsiyonlara dikkat ederek tüketildiğinde, baklagiller kilo verme sürecinde oldukça faydalı olabilir.


PATATES


Patatesin içerisinde bolca dirençli nişasta bulunduğu bilinmekte. Bu sebeple sindirime karşı bir direnç sağlar ve süreci yavaşlatır. Böylece uzun bir süre boyunca tokluk hissi yaratabilir ve zayıflamanıza katkı sağlayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar