AYM'nin Can Atalay kararı sonrası siyasilerden ilk açıklama

AYM'nin Can Atalay kararı sonrası siyasilerden ilk açıklama
Anayasa Mahkemesi’nin, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay dosyasına ikinci kez ‘hak ihlali’ olduğu yönünde karar vermesine MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ve CHP lideri Özgür Özel’den açıklama geldi.

Anayasa Mahkemesi bugün Gezi davasından cezaevinde bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez 'hak ihlali' kararı verdi.

AYM’nin kararı sonrası, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TBMM Bütçe Görüşmeleri'nde tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı ikinci başvuruya ilişkin Meclis kürsüsünden konuştu.

Yıldız'ın açıklaması şöyle:

"Can Atalay'ın ikinci başvurusuyla ilgili görüşme sırasında, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama ile Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 311. ve sonrası maddelerindeki yeniden yargılama arasındaki farkı anlatmaya çalışıyoruz. Ne yazık ki, bu konuda bile deneyimli hukukçuların karıştırdığı bir durum var. Özel başvurularda Yargıtay kararlarının bile incelendiği bir süreç yaşanıyor. Anayasa Mahkemesi ile diğer mahkemeler arasında bir hiyerarşi kurulamaz; talimat verme yetkisi yoktur."

"BUGÜN ANAYASA MAHKEMESİ, DOĞRUYU GÖSTERMİŞTİR"

aa-20231221-33241196-33241195-chp-genel-baskani-ozel-aymnin-can-atalay-hakkinda-ikinci-hak-ihlali-kararini-degerlendirdi.jpg

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu TİP Milletvekili Can Atalay ile ilgili verdiği ikinci hak ihlali kararı hakkında ilk kez konuştu. Özel, bu kararın doğruyu gösteren bir saate benzediğini belirtti ve gerçeği çarpıtan, hukukun üstünlüğünü kabul etmeyen ve Türkiye'yi sürekli tartışmaya açan kişilere dikkat çekti.

Özel'in sözleri şu şekilde:

"Bir saatin doğruyu göstermesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz diye sorulabilir mi? Saat doğruyu göstermiş olabilir ama asıl önemli olan Türkiye'yi sürekli mahçup edenlerin ve ülkemizi tartışmaların odağında tutanların yapacaklarıdır. Bugün Anayasa Mahkemesi, doğruyu göstermiştir. Saat doğru gösterdiğinde ne diyeceğinizi sormazlar. Gerçeği çarpıtanlara, hukukun üstünlüğünü reddedenlere ve ülkemizi sürekli tartışmaya açanlara yöneltilmesi gereken sorular vardır.

Elbette, bu kararın da önceki kararlar gibi uygulanması gerekmektedir. Eğer uygulanmazsa, bu durum Türkiye'yi uluslararası alanda rezil etmeye devam edecektir."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar