Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme! 15 milyon sermayeli gözde mekanın sahibi çıkmıştı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme! 15 milyon sermayeli gözde mekanın sahibi çıkmıştı
Ankara’da suç örgütü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara’da “Kaplanlar” grubu olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ayhan Bora Kaplan, “örgüt kurma”, “kasten yaralama”, “yağma”, “kişiyi hüviyetinden yoksun kılma” ve “işkence” suçlamasıyla tutuklandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre firari Barış Kurt, yakalandı.

Soruşturma kapsamında ifade veren Erkan Doğan, Bora Kaplan tarafından kendisine kerpetenle dişleri sökülerek işkence edildiğini iddia etmişti. Doğan, işkencenin Barış Kurt’un yönlendirmesi üzerine olduğunu iddia etmişti.

96.jpg

Doğan, daha sonra tutulduğu evden kaçmayı başardığını, polisler tarafından Çankaya Emniyeti'ne götürüldüğünü, buradayken polis amirinin yanına gelerek kendisini şikayetçi olmaması konusunda tehdit ettiğini söylemişti.

Olaydan birkaç yıl sonra Kaplan’ın kendisine, “Dişlerini yaptırmadıysan IBAN at” dediğini belirten Doğan, buna ilişkin yazışmaları da sunmuştu.

f871c2e6-bnda5azv9d9v08f7pqjxnq.jpeg

ANKARA’NIN EN GÖZDE MEKANLARININ SAHİBİ ÇIKTI

Ankara'nın en gözde mekanlarının Kaplan’a ait olduğu bilgisine ulaşılmıştı. Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre el koyma kararı verilen Agriola İnşaat AŞ, Agriola Otomotiv AŞ ile 15 milyon sermayeli Agriola Tarım AŞ ve Dexas Gıda AŞ’nin yönetiminde Ayhan Bora Kaplan bulunuyordu. Kaplan’ın 2 yıl önce kurduğu Dexas Gıda’nın bünyesinde 4 hamburger restoranı bulunuyor. Kayıtlara göre Agriola İnşaat ve Agriola Otomotiv, Kaplan tarafından, gözaltına alınmadan bir hafta önce kuruldu.

ttt.jpg

NASIL YAKALANDI?

Yurt dışına çıkmak üzereyken Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alınan Kaplan ile birlikte koruması olan U.P isimli emekli asker ile avukat G.Ü, A.K ve O.S isimli 4 kişi daha yakalanmıştı. Kaplan’ın gözaltına alınmasının ardından genişletilen soruşturmada 2. sınıf Emniyet Müdürü N.A.Ç. de gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sayısı 29’a yükselmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar