Aydilge'den 'Dilber dansı'na tepki: Hesabı gerçek Dilberler ödeyecek!

Aydilge'den 'Dilber dansı'na tepki: Hesabı gerçek Dilberler ödeyecek!
Şarkıcı Aydilge son günlerde gündemden düşmeyen Dilber dansı, Dilber kıyafeti söylemleri ile pavyonlardaki acı hikayelerin gözardı edildiğini anlatan bir video paylaştı.

Yılmaz Erdoğan'ın yayına girecek olan dizisi İnci Taneleri fragmanı paylaşıldığından günden beri gündemden düşmüyor. Hazar Ergüçlü'nün rol aldığı dizinin tanıtımında yaptığı dans günlerdir en çok izlenenler arasında. Dans ve hatta Ergüçlü'nün o sahnede giydiği elbise, dans ettiği şarkı da yine en çok konuşulanların başında geliyor.

Merakla beklenen dizinin fragramı ile gündeme gelen dans bir merak unsuru haline gelirken, bir dans kursunun 'Dilber dansı' için ders almak isteyenlere eğitim verdiği de öğrenildi.

Toplumsal konularda duyarlılığı ile tanınan Şarkıcı Aydilge, sosyal medyadan çektiği videoda 'pavyon' gündemini farklı bir açıdan dile getirerek dikkat çekmek istedi.

Aydilge videosunda 'Payvon dansı tik tokta akım olmuş, 'Dilber elbisesi yok satıyormuş' diye duyuyorsunuz sürekli... " diyerek yorum yapmaya devam etti. Aydilge videoda "babamın yıllar önce bir hastası vardı payvonda çalışan ve mide kanseri olan bir kadın. Aşırı içki, sigara ve şiddete maruz kalma midesine vura vura kanser etmiş kadını, babam ona kanser olduğunu açıkladığında kadın demiş ki: Doktor bey, ben zaten kanserin içindeyim, yıllardır yaşıyor muyum ki öleyim" dediğini anlattı.

ab67616100005174d2366b7b0e805c0cf5d53839.jpegDizi ile yayılan özellikle sosyal medyada bir 'güzelleme' haline doğru giden konu ile ilgili olarak Aydilge, "Bu pavyon dansı ile ilgili amma duyar kastınız diyenler var evet kadınlar belki o elbise ile sadece beğenilmek, popüler bir dansı taklit etmek ya da cinsel olarak arzulanmak istiyorlar ,kişisel tercihleri ne diyebiliriz ki ama şunu da hatırlatmak gerekir belki o elbise sadece bir elbse değil o dans sadece bir dans değil, onların temsil ettiği pavyon kültürü binlerce kadının acısıyla yüklü dans ederken bu acıların üzerinde tepiniyorsunuz aslında fark etmeden" dedi.

'HERKES YER İÇER HESABI DİLBER ÖDER'

Sözleri İnci Taneleri dizisinin tanıtımında yer alan ve dillere yerleşen bir söz ile bitiren Aydilge, "Herkes yer içer hesabı Dilber öder, aynen öyle bu akımlar gelip geçecek, yenilip bitirilip tüketilecek, gülüp eğlenilecek hesabı ise gerçek Dilber’ler ödeyecek hem de belki de hayatlarıyla" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar