Ayak mantarının belirtileri nelerdir?

Ayak mantarının belirtileri nelerdir?
Mantar çeşitleri arasında en yaygını ayak mantarıdır. Ayak mantarı pek önemsenmeyen bir hastalıktır fakat bazı durumlarda ciddi rahatsızlıklara da yol açtığı görülmüştür. Peki tedavisi için ne yapmalıyız ve belirtileri nelerdir?

Genelde ayak parmak aralarında görülen mantar aşırı kaşıntıyla birlikte bazen ağrı şeklinde de görülebilir. Aynı zamanda koku ve deri döküntüsü de yapar. Hatta bazen alerji yaptığı bile görülmüştür. Ve ayak mantarı bulaşıcı bir hastalık olduğundan ötürü ortak yaşanılan alalarda dikkat edilmesi gerekir.

Ayak Mantarı Tedavisi | Koru Hastaneleri

AYAK MANTARI TEDAVİSİ İÇİN NE YAPMALIYIZ?

Kesin iyileştirici ilaç veya tedavi yöntemi yoktur. Tedavi yöntemi genelde ayak mantarının şekline göre değişir. Anadolu’da ayak mantarı tedavisi için genelde sarımsak kullanılır. Yapılan gözlemlerde sarımsağın ayak mantarı tedavisinde iyi geldiği görülmüştür.

SARIMSAK’IN AYAK MANTARINA FAYDASI

8-9 diş sarımsağı bir tutam tuzla birlikte dövün. Sonrasında bir miktar alkolle birlikte şişeye alın. Bu karışımı ara sıra çalkalayarak 3-4 saat kadar bekletin. Tentürü oluşturun. Bu işlem bittikten sonra başka bir kaba karışımı süzün. Yatmadan önce ayağınızı güzelce yıkayıp, kuruladıktan sonra ayak mantarının olduğu bölgedeki ölü derileri alın. Hazırlanan tentürü bir pamuk yardımıyla uygulayın. Pamuğu ayak mantarının olduğu bölgede bırakın. bir süre sonra pamuğu ayağınızdan alın. 2-3 saat daha ayaklarınızı yıkamadan bekleyin. Bu uygulamayı 15 gün boyunca 3 günde bir yapın. Bunun yanında ayak mantarına sirkenin de iyi geldiği söylenir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar