Ayağında körüklü çizmesi, elinden tesbihi! Yörük kültürünü yaşatıyor

Ayağında körüklü çizmesi, elinden tesbihi! Yörük kültürünü yaşatıyor
Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki emekli postacı Yılmaz Korkmaz, kış aylarında giydiği geleneksel yörük kıyafetleriyle dikkat çekiyor. 8 yıldır her kış bu özel giyim tarzını tercih eden Korkmaz, babasının mirası olan kıyafetleri giymenin mutluluğunu yaşıyor.

Posta memurluğu görevini 25 yıl başarıyla sürdürdükten sonra emekli olan İncirliovalı Korkmaz, kış mevsiminde soğuklardan korunmak amacıyla sıklıkla yörük kıyafetlerini tercih ediyor. Geleneksel yörük kıyafetlerinin yanı sıra ayaklarındaki özel körüklü çizmeleri ve elinden düşürmediği tespihi ile dikkat çeken Korkmaz, bu giyim tarzını sadece koruyucu bir önlem olarak değil, aynı zamanda geçmişe duyduğu özlemi ifade etmek için de tercih ediyor.

Eşiyle birlikte Efeler ilçesine giden Korkmaz, otobüs durağında beklerken giyim tarzıyla çevredekilerin ilgisini çekiyor. 4 çocuk babası Korkmaz, körüklü çizmelerin ayaklarını sıcak tuttuğunu ve babasının giydiği kıyafetleri taşımanın kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Ekim ayının sonlarına doğru giydiği yörük kıyafetlerini Nisan ayında çıkardığını dile getiriyor.

Korkmaz, "Baba kıyafetini giydiğim için çok mutluyum. 8 yıldan beri kışları bu şekilde giyinirim. Ben Yörüğüm. Bu giydiğim yörüklerin giyim tarzı. Ama benden sonrakiler bu şekilde giymeyi devam ettirir mi bilemiyorum artık" diyerek, bu özel giyim tarzını sürdürmeye devam edip etmeyeceğini zamanla göreceğini ifade ediyor.

aw133932-01.jpg

aw133932-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar