Euro'nun kaderi belli olacak

Euro'nun kaderi belli olacak
Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bugün faiz artırımına başlaması bekleniyor. ECB'den beklenti ise 0,25 baz puan

Euro için kader günü. Avrupa Merkez Bankası''nın (ECB) bugün faiz artırım döngüsüne başlaması bekleniyor. TCMB''nin ise politika faizini değiştirmesi beklenmiyor. Euro/Dolar paritesi 1.021...EURO ise 18.00 TL seviyesinde

Resesyon tehdidi karşısında toplanacak olan Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB), faiz artırım döngüsüne start vermesi bekleniyor.Euro’nun kaderine yön verecek tarihi faiz kararı için ağırlıklı görüş, 25 baz puanlık faiz artırımı geleceği yönünde.

Yeni araç Aktarım Koruma Mekanizması’nın da hangi kapsamda ya da nasıl kullanılabileceğine yönelik ipuçları da merak konusu. Rabobank ECB ve Euro Bölgesi Makro Strateji Başkanı Elwin de Groot, “Yeni enstrüman, muhtemelen gösterinin yıldızı olacak ancak bu aracın hayal kırıklığına uğratabileceği konusunda önemli bir risk görüyoruz” yorumunda bulundu.

Avrupa, Türkiye’nin en büyük pazarı konumunda. Dolayısıyla bölgedeki ekonomik gidişat bizi yakından ilgilendiriyor. Yanı sıra paritenin seyri dış ticaret ve turizm gelirleri ile dış borç ödemeleri açısından da bizim için ciddi önem arz ediyor. ECB’nin faiz artırımının 50 baz puan olması durumunda Euro karşısında zayıf TL etkisi güçlenebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar