Avrupa borsaları o ülke hariç güne yükselişle başladı

Avrupa borsaları o ülke hariç güne yükselişle başladı
Avrupa borsaları, İtalya hariç, güne artışla başladı. Stoxx Europe 600 gösterge endeksi açılışın ardından yüzde 0,5 artarak 486 puana yükseldi. Almanya'da DAX 40 endeksi ise yüzde 0,7 kazançla 16.978 puanda işlem görüyor.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,4 artarak 7.649 puana, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,1 düşüşle 30.730 puana, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3 yükselerek 10.042 puana ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,5 artarak 7.624 puana ulaştı.

Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 1,0890 seviyesinde seyrediyor.

Analizciler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin öngörülenden daha geç başlayabileceği ihtimaliyle küresel pay piyasalarında karışık bir seyir izlendiğini belirtiyorlar. Bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasalar üzerinde belirleyici olabileceği vurgulanıyor.

2-001.webp

Dün İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini beklenildiği gibi 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25'te sabit bıraktı. BoE Başkanı Andrew Bailey, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, henüz faiz indirimi konusunda adım atma noktasında olmadıklarını ve bu konuda spekülasyon yapmak istemediklerini belirtti.

Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artışın ocak ayında yıllık bazda yüzde 2,8'e gerilemesiyle, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) nisan ayında faiz indirimine yönelik olasılığın yüzde 92'lik bir ihtimale ulaştığı gözlemleniyor.

3.jpg

Bugün ABD'de tarım dışı istihdam verisinin yanı sıra Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ve fabrika siparişleri verilerinin de piyasalar açısından önemli olacağı ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar