Son anketlerden çıkan çarpıcı sonuç! Seçimi kim kazanacak?

Son anketlerden çıkan çarpıcı sonuç! Seçimi kim kazanacak?
Anket şirketleri seçimi kimin kazanacağına yönelik, vatandaşın nabzını tutan çalışmalarını tek tek açıklıyor. Ünlü anketçi Avrasya Anket’in Başkanı Kemal Özkiraz 9 anket şirketinin son seçim anketlerini kendi kanalında ekranlara getirerek analiz etti.

Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen son seçim anketlerinin ortaya çıkardığı tabloyu Avrasya Araştırma’nın Başkanı Kemal Özkiraz takipçileriyle paylaşırken Millet İttifakı’nın seçimleri çok rahat bir şekilde kazanacağını öngördüğünü açıkladı. Kemal Özkiraz ilk olarak Aksoy Araştırma’nın sonuçlarını ekrana getirdi. Bu ankete göre AK Parti ve MHP’nin oy oranlarının toplamının yüzde 38 olduğu ortaya koyulurken muhalefet partilerinin toplam  oy oranın ise yüzde 62 olduğu açıklandı.

İKTİDAR İLE MUHALEFET ARASINDA YÜZDE 20 FARK VAR

Metropoll Araştırma’nın anketini takipçileriyle paylaşan Kemal Özkiraz bu ankete göre de AKP ve MHP’nin oylarının toplamının 40,9 olduğunu ifade ederken Area’nın anketine göre ise AKP ve MHP’nin oy oranlarının toplamının yüzde 40 civarında olduğunu belirtti. Anketlerin genelinde İktidarın oy oranı muhalefet  aleyhine yüzde 20 gerideyken son seçim anketlerine göre Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanma ihtimalinin çok zor olduğu belirtildi.

3 ANKET ŞİRKETİ DE...

Son seçim anketlerine göre sadece CHP’yi 1. Parti olarak gösteren Avrasya Araştırma varken 3 anket şirketi de CHP’nin oy oranını yüzde 28’in üzerinde gösterdi.  Bu anketlere göre AKP''nin oy ortalaması yüzde 31 etmezken, CHP’nin oy oranı ise yüzde 28’lerde gözüküyor. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin oy ortalamasının yüzde 7 olduğu görülüyor.

MUHALEFETİN TOPLAMI YÜZDE 62 OLARAL GÖRÜLÜYOR 

Anketlerin sonucunu değerlendiren Kemal Özkiraz “Anketlerin ortalamasına bakarsak AKP ile MHP’nin toplamı yüzde 38 olarak gözükürken muhalefetin toplamı yüzde 62 olarak görülüyor. HDP olmadan diğer 6 muhalefet partisinin oy oranı yüzde 50’ye çok yakın olduğu ortaya çıkıyor. Bu açıdan her şekilde yani hem Meclis hem de çok olağan üstü bir durum olmadığı müddetçe Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  gidecekler gibi gözüküyor” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar