Avatar 2 gişeleri silip süpürdü

Avatar 2 gişeleri silip süpürdü
Yönetmen James Cameron'ın 2009 yılında çektiği ve hala dünyanın en çok izlenen filmi ünvanını koruyan Avatar'ın devam filmi Avatar: Suyun Yolu gişeleri alt üst etti. Film, ilk 10 gün içerisinde yaklaşık 1 milyar dolar hasılat yaptı.

16 Aralık tarihinde vizyona giren Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) beyaz perdede büyük beğeni topladı. ABD’de devam eden Noel tatiline rağmen izlenme rekorları kıran film, küresel olarak 1 milyar dolar hasılata yaklaştı. Özellikle sinematografi açısından çok beğenilen film, film severler tarafından yıllardır dört gözle bekleniyordu.

855 MİLYON DOLAR 

2009 yılında çıkan Avatar filmi ile $2,847,246,203 hasılat yaparak tarihi bir rekora imza atan James Cameron, kendi rekorunu geçmeye çalışıyor. Avatar: Suyun Yolu, henüz 10 günde 855 milyon dolar gişe hasılatını geçti. ilk günkü açılışın ardından başarılarına bir yenisini ekledi. Noel tatili döneminde sinemalara akın eden bilim kurgu hayranları, yapımcılarına 855 milyon dolar para kazandırdı.

Avatar: The Way of Water ilk 10 günlük performansıyla ABD’de 250 milyon dolar, küresel olarak 850 milyon dolar hasılat elde etti. 26 Aralık Pazartesi günü ise dünya çapındaki bilet satışlarının 900 milyon doların üzerine çıkması bekleniyor.



SİNEMA SEKTÖRÜ TEHLİKEDE

Avatar: The Way of Water, Noel tatili döneminde gişede dikkat çeken bir başarı elde etmiş olsa da, genel gelir önceki önceki yıllara göre düşük kaldı. Noel Günü için toplam gelir, 20 yılın en düşük rakamı olan 44 milyon dolar civarındaydı.

Noel dönemine denk gelen diğer filmler de başarılı olamadı. Çizmeli Kedi: Son Dilek, Black Panter: Wakanda Forever gibi filmler beklentinin altında kaldı. Hatta Margot Robbie, Brad Pitt, Tobey McGuire gibi yıldızlarla dolu Babylon bile izleyici bulmakta zorlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar