ATM'lerde para çekme ve yatırma sınırı değişti: 2024 ile beraber yeni döneme girildi, ATM'ye gitmeden önce mutlaka kontrol edin

ATM'lerde para çekme ve yatırma sınırı değişti: 2024 ile beraber yeni döneme girildi, ATM'ye gitmeden önce mutlaka kontrol edin
Banka hesabı, bankamatik kartı olanların dikkatine. Para çekme ve yatırma işlemi için sınır tamamen değişti. ATM’nin yolunu tutmadan önce hesaplarınızı kontrol edin.

Türkiye'deki yükselen enflasyon ve döviz kuru sebebiyle Türk Lirasının değer kaybı artışını sürdürürken bankalardan çekilen nakit para tutarı da yükseldi. Bankalar, artan işlem hacmi gerekçe gösterilerek yeni kararlar almaya başladı. ATM ve banka şubeleri için nakit para çekme ve yatırma limitlerinde değişikliğe gidildi.

Prof.Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabı üzerinden önemli bir paylaşım yaptı.

X platformu üzerinden yapılan paylaşımda, banka şubelerine 10 bin TL sınırı getirileceği duyuruldu.

Babuşcu'nun paylaşımına göre, bankalar belirli bir tutarın altındaki para çekme, yatırma, fatura ödeme ve EFT gibi işlemleri banka şubesi dışındaki kanallara yönlendirmek amacıyla adımlar atmaktadır. Birçok banka uzun bir süredir, belirli bir miktarın altındaki nakit işlemleri için müşterilerini ATM'lere yönlendirirken, bazıları ise şu anda 10.000 TL'nin altındaki işlemleri gişe hizmeti ile gerçekleştirmeyi yasaklamış durumdadır.

YORUMLAR (84)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
84 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar