ATM'de açık keşfetti: 1 gecede milyoner oldu... Bankadan sınırsız para çekti

ATM'de açık keşfetti: 1 gecede milyoner oldu... Bankadan sınırsız para çekti
Avustralyalı bir adam ATM'de keşfettiği bir hata sayesinde 5 ay boyunca milyoner gibi yaşadı. Toplamda bankanın parasından 1.6 milyon dolar para harcadı.

Avustralya'nın Melbourne şehrinde bulunan Wangaratta kasabasında yaşayan Dan Saunders, bir gece içki içerken karşılaştığı bir banka hatasıyla zengin oldu. Saunders, bir ATM'de keşfettiği arıza sayesinde bakiyesinin çok üzerinde para çekebildi. Bu olay, genç adamın hayatını tamamen değiştirecek bir maceranın başlangıcını oluşturdu.

29 yaşındaki Dan Saunders, bardan ayrıldıktan sonra keşfettiği ATM'nin bakiyesinin sınırlarını zorlamaya başladı. İlk başta sadece deneme yanılma yöntemleriyle hareket eden Saunders, bir süre sonra bu hatadan yararlanmanın yolunu buldu. Beş aylık bir süre zarfında, genç hacker bankanın 1.6 milyon dolarını harcayarak lüks partiler düzenledi, özel jetler kiraladı.

atm-1.jpg

Ancak, bu rüya gibi yaşamı 5 ay sonra sona erdi. Çünkü polis Saunders'ın yaptığı hackerlığı fark ederek yakaladı.

Saunders, bu olayı keşfetmesini şu sözlerle anlattı: "Bir gece dışarıdaydım, hesabımda bakiye bulmaya çalışıyordum ama sürekli 'bakiye şu anda kullanılamıyor' mesajı veriyordu. Bu yüzden kredi hesabımdan birikimlerime 200 dolar aktardım ve 'işlem iptal edildi' dedi ve kartı tükürdü. Bunun çok garip olduğunu düşündüm, bu yüzden ne olacağını görmek için tasarruf hesabımdan 200 $ almaya karar verdim."

atm-2.jpg

Saunders, beş aylık süre zarfında bankanın hatasını kullanarak lüks bir yaşam sürdüğünü ancak polisin onu yakalamasıyla gerçekle yüzleştiğini söyledi. Polisle hiç temas etmeden önce, suçluluk duygusu ve kaygı nedeniyle bir psikiyatristle görüştüğünü belirtti.

Saunders, mahkemede suçunu kabul etti ve bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, toplum ıslahına yönlendirilerek 18 ay sonra serbest bırakıldı. Milyonerlik döneminin ardından, Saunders, eski hayatına dönmek zorunda kaldı ve bir barda saatte 22 dolar kazanarak yaşamına devam etti.

atm-3.jpg

Bu olay, banka hatalarının ne kadar büyük sorunlara yol açabileceğini gösteriyor. Dan Saunders'ın yaşadığı bu macera, bir hata sonucunda nasıl büyük bir değişim yaşanabileceğini ve sonuçlarının kişiyi nasıl etkileyebileceğini ortaya koyuyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar