Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Atatürk'ün 'Ayasofya'ya zincir vurulmasın' hamlesi!

Türkiye'nin en yerli ve milli kurumlarını yedi düvele peşkeş çektiler…

Süleyman Şah'tan tek kurşun atmadan ricat ettirdiler, tek kurşun atmadan Ege'de 18 adamızı Yunan'a bıraktılar.

İşgal yıllarında Ermeni çetelerinin Türk kadınlarına tecavüz ettiği, erkekleri kurşuna dizdiği Akdamar Adası'ndaki kiliseyi ibadete açtılar.

Gelin görün ki, Danıştay'ın Ayasofya'nın ibadete açılması yönünde verdiği kararın ardından "zincirleri kırma" övgüsüne mahzar oldular!

Güya Ayasofya'ya o zincirleri Hristiyan haçlı zihniyeti, cumhuriyet sayesinde vurmuştu. Atatürk adeta bu işte bir görevliydi… Hiç değişmedi, hiç değişmez bizim Siyasal İslamcılar! Tarih onların bir çatışma alanı, bir çarpıtma alanı, hatta ütopya!

Oysa amaç tam tersidir. Emre Sarı'nın, Arkeoloji Bilimi kitabının 164. sayfasında ve Doç. Dr. Osman Doğanay'ın Genç Kalemler dergisinin ikinci sayısında "Atatürk ve Arkeoloji" başlığıyla kaleme aldığı yazısında şu bilgi geçer; "Her fırsatta tarihi yerleri ve müzeleri ziyaret eden Atatürk, 1929 yılında Sultan Ahmet Camii'nin restorasyonunu inceler ve onarımın çabuklaştırılmasını ister. Bu sırada Ayasofya'nın harap halini görür.

Avlusu parsellenmiş kahvehane olarak işletilmekte, çatısında güvercinler uçuşmaktadır. Binayı Maarif Vekaleti'ne bağlayarak müze olmasını sağlar ve 'Eski Hristiyan mabedidir diye ehli salip artıklarının (haç) her devirde tamahın (açgözlülüğünü) çeken Ayasofya'yı müze yapıp ilim âlemine hediye ediyoruz…' der…"

Dikkat ettiniz mi? Atatürk haçlı zihniyetinin Ayasofya üzerindeki emellerine set çekmek için bu mabedi müzeye çevirme hamlesinde bulunuyor…

Yani ortada siyasal İslam fanatizminin Ayasofya şovundaki gibi bir durum yok! Lakin ne fark eder? Cumhuriyete karşı duydukları rövanşist duyguları var onların!

Malum, ekonomi zaten batık, "Ülkeyi batırdı diyeceklerine, Ayasofya'yı açtığımız için batı devletleri bizi batırmaya çalışıyor desinler" hamlesi, çok akıllıca ne açık konuşmak gerekirse…

Eee öyle ya! Ayasofya açıldı diye ülkede tüm sorunlar bitecek, işsizlik ortadan kalkacak, ekonomi şaha kalkacak, turizm patlama yapacak, ABD ve bütün dünya bizi çatır çatır kıskanacak mı sandınız?

Bırakın Ayasofya'yı ibadete açmayı, koca Fatih Sultan Mehmet'i mezarından kaldırıp getirseler de fark etmez! GİDECEKLER!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları