Atatürk'ün ölümsüz aşkı beyazperdeye taşınıyor

Atatürk'ün ölümsüz aşkı beyazperdeye taşınıyor
Otuzlu yaşların başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanan Mustafa Kemal, burada Bulgar General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina’ya âşık olur. Fakat ailesinin izni olmadığı için evlenemezler, Atatürk’ün ilerleyen yıllarda ‘Kazanamadığım tek savaş’ diye bahsedeceği bu hüzünlü aşk Dimitrina adıyla beyazperdeye aktarılıyor.

Yaşamı birkaç kez beyazperdeye taşınan, ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk''ün bir sinema filmi daha yapılıyor.

Sezonun en çok izlenen filmlerinden olan ''Dilberay''ın ortak yapımcılarından Özgür Tari, ciddi bir sorumluluğun altına girerek bu kez Mustafa Kemal''in, Bulgar kızı Dimitrina''yla yaşadığı hüzün dolu aşk hikâyesini film yapmak için kolları sıvadı. Yaşanan bu aşkın film olması birkaç kez daha gündeme gelmiş ama bir türlü hayata geçmemişti.

Mustafa Kemal, 1913''te Sofya''da ataşe görevindeyken Bulgaristan''ın ünlü komutanlarından General Stilyan Kovaçev''in kızı Dimitrina''ya gönlünü kaptırır. Hayırseverlerin düzenlediği bir baloda tanışıp dans eden ikili, ilişkilerini bir süre sürdürür. Mustafa Kemal''in Dimitrina''ya evlenme teklifi ettiği ancak bu ilişkiye başından beri karşı çıkan kızın general babası tarafından reddedildiği biliniyor. Ancak ikilinin yolları ayrılsa bile birbirlerini unutmaları kolay olmuyor.
 

Bu ölümsüz aşk, cepheden cepheye koşarak müthiş başarılara imza atan, onlarca savaş kazanan Mustafa Kemal''in kazanamadığı tek savaş olarak tarihe geçiyor. Atatürk''ün yıllar sonra bu aşkı için, "Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya''da" dediği iddia edilir. Dimitrina''nın da ölmeden önce "Rüyamda Kemal''i gördüm" diyerek ilk aşkını unutamadığı tarihlerdeki yerini alır.

Bu yarım kalan aşk hikâyesini, Fikri Harika Prodüksiyon sinema sahnesine taşıyor. Çekimleri önümüzdeki günlerde başlayacak ''Dimitrina'' adlı filmin 27 Ekim 2023''te gösterime girmesi planlanıyor.  Filmde iyi düzeyde piyano çalıp, herkesi büyüleyen güzelliği ile tanınan Dimitrina ile Atatürk''ü kimin canlandıracağı merakla bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar