Atatürk'e hakaretleri ortaya çıkan Mahpeyker Yaman için CHP'den yeni açıklama

Atatürk'e hakaretleri ortaya çıkan Mahpeyker Yaman için CHP'den yeni açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak görev yaptığı belirtilen Mahpeyker Yaman'ın geçmişte CHP'ye, Mustafa Kemal Atatürk'e ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içeren paylaşımlarının ortaya çıkması sosyal medyada gündem olmuştu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Yaman'ın 4 Haziran sonrasında görevlendirilen danışmanlar arasında yer almadığını açıkladı.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm danışmanlarının 4 Haziran’da görevlerine son verildiğini açıkladı.

Öztrak, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir. O tarihten sonra, MYK üyesi arkadaşlarımız tarafından da ifade edildiği gibi, medyada tartışılan ismin danışmanlığa atanması söz konusu değildir.”

ATATÜRK'E HAKARET EDİP, CHP'YE DARBECİ DEMİŞTİ

AKP’den Batman Belediye Başkanı aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Perinaz Mahpeyker’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olduğu iddia edildi. Mahpeyker’in daha önce paylaştığı tweet’lerde ise Atatürk, laiklik ve Kemal Kılıçdaroğlu’na karşıt paylaşımları ortaya çıktı. Bu paylaşımlar ise sosyal medyada tepki çekti.

Daha sonra ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem “Böyle bir ismin ataması söz konusu değil. Bu nasıl gündem oldu bilmiyorum. Genel Merkezimizde Perinaz Mahpeyker diye bir genelgemiz yok. 4 Haziran’dan sonra danışman kadrosu sıfırdan kuruldu. Bu isimli bir danışman yok” dedi.

"ATATÜRK'E SAYGISIZLIK YAPMAYI DÜŞÜNEBİLİR MİYİM?"

Yaman, kendisine yönelik tepkilerin ardından sosyal medya hesabından 2010 yılına ait olduğunu iddia ettiği bir Anıtkabir ziyareti esnasında çekilen fotoğrafını paylaşarak "Uzun yıllardır Anıtkabir'i ziyaret eden bir insanın Bu Cumhuriyeti kuran Atatürk'e saygısızlık yapmayı düşünebilir mi Vicdanınıza bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

chp7.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar