ATA İttifakı kimi destekleyecek? Ümit Özdağ süreci açıkladı

ATA İttifakı kimi destekleyecek? Ümit Özdağ süreci açıkladı
28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi için ATA İttifakı adayı Sinan Oğan kritik bir konuma sahip oldu. İttifakı oluşturan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ canlı yayında destekleme konusunda nasıl bir yol izleyeceklerini açıkladı.

Selahattin Demirel / Günboyu

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması sonrasında ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhur İttifakı adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

"SORUMLULUK ALIRIZ AMA..."

Özdağ KRT TV'de katıldığı canlı yayında yapılan görüşmelere dair konuşarak "İlkelerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz Ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz." dedi.

"HDP'NİN SİYASETTE YER ALMASINI İÇİME SİNDİREMEDİM"

Özdağ'ın yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Kılıçdaroğlu'nun yaptığı değerlendirmeleri partim ile paylaşacağım. Bu arada Sinan Bey ile görüşeceğiz program çıkışında. Sürekli iletişim içerisindeyiz.

HDP 'Her şeyin belirleyicisi biz olacağız.' diyordu. Cumhuriyetin 100 yılında, cumhuriyeti yıkmayı hedefleyen bir yapının siyasette yer almasını içime sindiremedim.

"BİRİ HÜDA PAR İLE BİRİ HDP İLE"

İki ittifak oluştu. Biri HÜDA PAR ile yaptı, biri HDP ile yaptı. Ne HDP ne HÜDA PAR diyen bir kitle var. Biz olmasak bu kitle seçimlere gitmeyecekti. Biz oy bölmedik, biz iki ana ittifaktan oy aldık. Demokrasi bu değil.

Biz ilkelerimizi ortaya koyduk. Sorumluluk alırız. Özellikle çok iyi bildiğimiz konularda sorumluluk üstleniriz ama mesele önce politikalarımızın benimsenmesi. Taraflarla ortaklaşamazsak kimseyi desteklemeyiz. Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme olumlu bir görüşmeydi."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar