ASKİ'den "su tasarrufu" çağrısında bulundu!

ASKİ'den "su tasarrufu" çağrısında bulundu!
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, başkentlilere suyu tüketirken her zamankinden daha özenli olmaları çağrısında bulundu.

Başkent Ankara'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan barajlardaki su seviyeleri hakkında Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yapılan açıklamada, 30 Kasım 2023 itibarıyla barajların doluluk oranlarının yüzde 35,03, aktif doluluk oranının ise yüzde 26,24 olduğu bildirildi. Bu tarihte Ankara barajlarına gelen su miktarının 4 milyon 630 bin 513 metreküp olduğu, aynı gün ASKİ'nin 2,5 milyondan fazla abonesinin kullanımı için ise 1 milyon 440 bin 904 metreküp su sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, Ankara barajlarının toplam hacminin 1 milyar 585 milyon 393 bin metreküp olduğu ancak barajların tamamının suyla dolu olmadığına dikkat çekilerek, 30 Kasım 2023 itibarıyla barajlardaki su miktarının 555 milyon 398 bin metreküp olduğu ifade edildi. Geçen yılın aynı dönemine göre bu rakamda 79 milyon 136 bin metreküp artış yaşandığı belirtilirken, su tüketiminin ise giderek arttığına vurgu yapıldı. 30 Kasım 2023'te başkente verilen su miktarının 1 milyon 440 bin 904 metreküp olduğu, bir önceki yıl aynı tarihte ise 1 milyon 289 bin 580 metreküp olduğu kaydedildi.

Açıklamada, son günlerdeki yağışların baraj doluluk oranlarını artırdığı ancak küresel kuraklık etkisiyle Ankara'daki barajların da etkilendiği belirtilerek, vatandaşlardan su tüketirken daha dikkatli olmaları istendi. Su kaynaklarının kıymetinin vurgulandığı açıklamada, sürdürülebilir su kullanımına dikkat çekilerek, bilinçli su tüketimi çağrısı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar