Asırlık kulüp kapanıyor mu? Abramoviç'in kararı belirleyici olacak

Asırlık kulüp kapanıyor mu? Abramoviç'in kararı belirleyici olacak
Rus milyarder Roman Abramoviç hakkında ortaya atılan iddia ortalığı karıştırdı. İngiltere'de Chelsea taraftarlarının korku içinde kalmasına neden olan iddia, Abramoviç'in İngiltere hükümetinin kararlarına uymayı reddetmesiyle birlikte kulübün satış işlemlerinin sarkacağı ve bu sürede de kulübün işletme ruhsatı tarihinin geçerek kulübün kapanacağı yönünde...

ASIRLIK KULÜP KAPANIYOR MU? ABRAMOVİÇ'İN KARARI BELİRLEYİCİ OLACAK

İngiliz hükümeti tarafından yaptırım uygulanan Rus iş insanı Roman Abramoviç, Chelsea''yi satma kararı almıştı. Bir dönem Göztepe''yi alacağı iddia edilen Abramoviç, Chelsea''nin satışından pay alamayacağını öne sürmüştü ancak karar değiştirdi. İngiliz hükümeti tarafından satıştan pay alması kesinlikle yasaklanan ünlü milyarder, Chelsea''nin kapanmasına yol açabilir.
 
Abramoviç, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea''yi mart ayında satışa çıkardığını ve kazanılacak paradan pay almayacağını dile getirmişti. Ancak ünlü iş insanı, Chelsea''ye bir yatırım olarak borç verdiği 1,6 milyar sterlinin satış sürecinin bir parçası olarak kendisine tamamen geri ödenmesini istediğini İngiliz hükümetine bildirdi. The Times''ın haberine göre; hükümet tarafından yaptırım uygulanan Roman Abramoviç''in satıştan pay almasının imkanı yok.
 
ABRAMOVİÇ KARARINDAN DÖNERSE KULÜP KURTULABİLİR
 
Haberde kulübün işletme ruhsatının süresinin 31 Mayıs tarihinde sona ereceği ve bu tarihten önce yeni sahiplerin gelmemesi durumunda Chelsea''nin kapanacağı bildirildi! Eğer Abramoviç, satıştan herhangi bir para almamayı kabul ederse hükümetin kurallarına uyulmuş olunacak ve dev kulüp, kapanmaktan kurtulacak. (Mynet)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar