Asgari ücrette olası zamlar hesaplandı: İşte açıklanması muhtemel 4 farklı maaş

Asgari ücrette olası zamlar hesaplandı: İşte açıklanması muhtemel 4 farklı maaş
Asgari ücretle çalışanların gözünü çevirdiği ocak zammına sayılır günler kaldı. Asgari ücrete gelecek zam hakkında ortaya pek çok farklı iddia atılırken, aylıklara gelebilecek 4 farklı zam ihtimali de hesaplandı. İşte asgari ücretliye açıklanması beklenen 4 farklı ücret.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 4 FARKLI ZAM, 4 FARKLI MAAŞ HESAPLANDI!

Milyonlarca çalışanın gözünü ve kulağını çevirdiği asgari ücret zammı için Asgari Ücreti Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptırdıkları bir anketi kamuoyu ile paylaştı.

 Hal böyle olunca asgari ücretin ne kadar artacağı ve işverene maliyeti ile ilgili de bazı senaryolar konuşulmaya başlandı.+

YÜZDE 45 ZAM HESAPLAMASI 

Asgari ücretin yüzde 45 artması senaryosunda asgari ücret brüt 9 bin 412 liraya çıkıyor ve işverene maliyeti de 11 bin 59 lira olarak hesaplanıyor.

YÜZDE 50 ZAM HESAPLAMASI

Asgari ücrette ikinci senaryo yüzde 50 artışla 8 bin 250 liraya yükseltilmesi. Brüt ücret 9 bin 706 liraya çıkıyor ve işverene maliyeti 11 bin 404 lira oluyor.

YÜZDE 55 ZAM HESAPLAMASI

Üçüncü senaryo asgari ücretin yüzde 55''lik artış ile 8 bin 500 lira seviyesine ulaşması. Bu durumda brüt ücret 10 bin liraya, işverene maliyeti ise 11 bin 750 liraya yükseliyor.

YÜZDE 60 ZAM HESAPLAMASI

Asgari ücrette son senaryo ise net asgari ücretin yüzde 60 artışla 8 bin 750 liraya çıkarılması. Bu durumda brüt ücret 10 bin 294 liraya, işverene maliyet ise 12 bin 95 liraya denk geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar