Asgari ücrette kritik gün! İkinci toplantı başladı

Asgari ücrette kritik gün! İkinci toplantı başladı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nda başladı. Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlıkları ve TÜİK temsilcilerinin, ekonomik veri ve raporları komisyonla paylaşacağı toplantıda, tarafların ilk rakamları da açıklamaları bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETTE KRİTİK GÜN! İKİNCİ TOPLANTI BAŞLADI

Asgari ücret zammının belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. İlk toplantıyı geçen hafta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplandı. Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nda başlayan toplantıda ekonomik veri ve raporların komisyonla paylaşılması ve zam pazarlığının çerçevesinin belirlenmesi bekleniyor.

Bugün ikinci toplantısını yapan komisyonda işveren heyetine Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapacak.

BAKAN BİLGİN''DEN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ilişkin yaptığı son açıklamada "Asgari ücret önemli bir kurumdur. Yapılan eleştirileri inceliyorum. Asgari ücret diğer ücretle çalışanların da ücretlerinin yukarı tırmanmasını sağlar. İnanıyorum ki bugünkü toplantıdan belli bir uzlaşma sağlayarak, asgari ücretliyi rahatlatacak bir ücrette anlaşma sağlayacağız. Bu ay içinde yasal olarak imzalamamız lazım. Bu defa da geniş bir uzlaşma ile bunu yapacağımıza inanıyorum. Bu hafta asgari ücretle ilgili önemli bir toplantı yapıyoruz. Toplantı bittikten sonra bir değerlendirme yaparak kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

NET BEKLENTİ DUYURULMUŞTU

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında basına kapalı gerçekleşen ilk toplantıda, işveren heyetine, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yapmıştı.

Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptırdığı asgari ücret anketini taraflarla paylaşmış, ankette işçi ya da işveren olmayan çeşitli mesleklerdekilerin 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisinin net 7 bin 845 lira olduğuna yer verilmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar