Asgari ücrete rekor zam geliyor! İşte yeni yılda verilecek zam oranı

Asgari ücrete rekor zam geliyor! İşte yeni yılda verilecek zam oranı
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni yıl asgari ücret zammı için çok konuşulacak bir rakam ortaya çıktı. İşte konuşulan yeni zam oranı...

Asgari ücretin 2024 yılında ne kadar olacağı merakla beklenirken, temmuz 2023 zammıyla birlikte 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, enflasyonun artmasıyla beraber eriyerek değerini yitirdi.

l-002.jpg

Asgari ücrette önümüzdeki yıl yalnızda 1 kez zam gerçekleşecek. Bu kapsamda 2024 asgari ücreti ne kadar olacak sorusu, milyonlarca çalışan tarafından merak ediliyor. Türkiye'nin yeni ekonomik kadrosu ile birlikte alınan kararlar, OVP süreci ve kemer sıkma politikaları kapsamında 2024 asgari ücreti bekleniyor.

454-001.jpg

2023 yılı Aralık ayının ilk günlerinde işçi, işveren ve kamu kesiminin katılımı ile asgari ücret tespit komisyonu toplanacak. Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde başlayacak toplantıların sonunda 2024 yılı asgari ücreti belirlenecek.

Aralık ayının sonunda asgari ücret belli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen gün katıldığı bir programda açıklama yaptı. Bakan Şimşek açıklamasında artık maaş zamlarının enflasyon beklentisine göre yapılacağını söyledi.

para-002.jpg

NET RAKAM 18 BİN LİRA

TCMB, enflasyon raporuna göre asgari ücret 2023 yılı sonunda yüzde 58 olarak gerçekleşecek. Buna göre de 11 bin 402 TL olan asgari ücret 6 bin 313,16 lira artışla 18 bin 15 liraya çıkacağı iddia edildi.

y.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar