Asgari ücret ve EYT için 'kritik eşik aşıldı' açıklaması

Asgari ücret ve EYT için 'kritik eşik aşıldı' açıklaması
Asgari ücretli çalışanları ve EYT'lileri ilgilendiren açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Milyonlarca çalışan ve EYT'li hakkında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kritik eşik aşıldı diyerek tarih belirtti.

BAKANDAN ASGARİ ÜCRET VE EYT AÇIKLAMASI: KRİTİK EŞİK AŞILDI

Seçimlerin yaklaşması ile EYT sorununu gündeme alan AKP yönetiminde çalışmalar devam ediyor.

Bugün basın mensuplarına EYT sorunu, asgari ücret ve taşeron içiler hakkında açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonları heyecanlandıran tarihi verdi.

Aralık ayında asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini belirten Bilgin, enflasyonun tahribatını göz önünde bulunduracaklarını belirtti. 

EYT''DE KRİTİK EŞİK AŞILDI

Bakan Bilgin; EYT ile ilgili yaşanan sorunun yaşla ilgili olduğunu emeklilik yaşıyla ilgili çözüm aşamasına geldiklerini söyleyerek EYT dosyasının çözümünün tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. Bakan Bilgin, "Onunla ilgili bir çözüm aşamasına geldik. O dosyayı tamamladığımız gün bir basın toplantısıyla ya da başka bir şekilde kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

SGK uzmanları asgari ücretle ilgili yaptıkları yorumlarda farklı rakamlar üzerinde duruyordu. Kimileri 2023 asgari ücretin 7.000 TL olacağını ifade ederken bazıları da 7.500 TL''nin üstüne çıkacağını iddia ediyor.

BAKAN BİLGİN''DEN TAŞERON İŞÇİLERE MESAJ

Taşeron işçilerle ilgili de müjde geldi. Bakan Bilgin, 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesiyle ilgili sürecin tamamlandığını aktardı. Bilgin açıklamasında "90 bin civarında bir işçi kapsam dışında kaldı. Onların kamuya kadrolu işçi olarak geçmesi konusundaki bütün çalışmalarımızı tamamladık" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar