Argan yağı neye iyi gelir?

Argan yağı neye iyi gelir?
Argan yağının herkes tarafından bilinen en büyük faydaları saça ve cilde iyi gelmesidir.

Özellikle kadınların bakım ürünlerinde çokça fazla tercih ettiği argan yağı saçı ağırlaştırmadan parlaklık verirken cilt için kullanıldığında da cilde yumuşaklık ve parlaklık veriyor. Argan yağı ile ilgili bilinmesi gereken en önemli detay ise nasıl, hangi sıklıkta ve ne şekilde kullanıldığıdır. Her şeyde olduğu gibi argan yağının da orantısız kullanımı kişiye zarar verebilir. Buna göre argan yağının fayda ve zararları nelerdir? Argan yağı en çok neye iyi gelir ve nasıl tüketilmelidir?

ARGAN YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Argan yağı Sous Vadisi''nde yetişen meyvelerden elde edilen oldukça yararlı bir yağdır. İçerisinde antioksidan ve yağ asitleri barındıran saf argan yağı, cilde elastikiyet ve parlaklık kazandırır. Aynı zamanda kırışıklıkların artışını engeller ve cilt rengini dengeler. Özellikle göz altı kırışıklıklarına mücadelede epey etkili. Argan yağı cilde ve saçlara nasıl uygulanmalı? Argan yağının faydaları nelerdir?

Argan yağı, Argania spinosa ağacının (Fas''a özgü bir tür) çekirdeklerinden elde edilen doğal bir üründür. Esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar (A, C, E vitamini, polifenoller, linoleik asit, omega-6 ve steroller dahil) bakımından zengin olan argan yağı, çoğu zaman cilt için yaşlanma karşıtı bir yardımcı olarak pazarlanmaktadır. Ayrıca, argan yağı tüketiminin belirli sağlık koşullarına yardımcı olduğu söylenir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar