Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta fiyatlar geriliyor

Araç sahipleri dikkat! Akaryakıtta fiyatlar geriliyor
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki dalgalanma hız kesmeden devam ederken benzin ve motorin fiyatlarındaki iniş ve çıkışlar da devam ediyor. Kısa süre önce gelen zam haberinin ardından bu kez akaryakıta indirim haberi geldi.

ARAÇ KULLANANLAR DİKKAT! AKARYAKITTA FİYATLAR GERİLİYOR

Araç sahibi olanların yüzünü güldürecek güzel haber geldi. Gece yarısı itibariyle benzin fiyatlarında 75 kuruşluk bir indirim daha yapıldı. Gelen indirim ile birlikte İstanbul’daki benzin fiyatı 17.40 TL oldu. Ankara’da ise 17,58 kuruştan benzin işlem görecek. Öte yandan akaryakıt fiyartlarına bir indirim daha gelmesi bekleniyor. 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL AYARLANIYOR?

Süreklilik gösteren indirim ve zam haberleri, vatandaşta “akaryakıt ücretleri nasıl hesaplanıyor?” sorusunu akıllara getiriyor.

Türkiye söz konusu akaryakıt ve dağıtım olduğunda, Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile birlikte dolar kurundaki değişimler baz alınarak ortalama bir kaanate varılarak, hesaplanıyor. 

Sonrasında ise çıkan fiyata ek olarak dağıtım, nakliye, rekabet ortamı ve şehre göre eklemeler sağlanarak son tüketici rakamı akaryakıtta netleşmiş oluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar