Apple’ın ortağı IPhone üreticisi Wistron fabrikası satışa çıktı!

Apple’ın ortağı IPhone üreticisi Wistron  fabrikası satışa çıktı!
IPhone üreticisi Wistron, Hindistan'daki fabrikalarını satışa çıkardı. Apple'ın dev ortaklarına karşı ayakta kalmayı başaramadı.

Apple’ın en önemli tedarik ortaklarından biri olan Wistron, çeşitli fabrikalarını kapattığını duyurdu. Hindistan’daki operasyonlarını yeniden şekillendiren üretici, iPhone fabrikalarını satışa çıkardı. Artık Vietnam ve Meksika gibi ülkelerdeki donanım üretimlerine odaklanacak.

yasa-ertelendi-apple-usb-c-yerine-ligthning-kullanabilecek.webp

Hindistan’dan gelen bilgilere göre Wistron, ülkedeki operasyonlarının önemli bir kısmından çekildi. Başta iPhone SE olmak üzere birçok modelin üretiminde rol alan şirket, Hindistan’da beklediği düzeyde kâr elde etmeyi başaramadı.

Bu konuda Apple’ın tutumu bilinmiyor. Ancak Foxconn ve Pegatron gibi küresel üreticilere kıyasla daha küçük yapıda olan şirket, Apple ile yüksek marjlı ürünler için pazarlık yapmakta zorlandı. iPhone SE üreten Wistron, Hindistan’daki rakiplerini yenmeyi başaramadı.

Wistron, Hindistan’daki bir iPhone üretim tesisini Tata Group’a satmaya hazırlanıyor. Anlaşmanın bir parçası olarak Tata Group, Hindistan’da üretilecek iPhone 15 modellerinin montajında “deneme üreticisi” olacak. Apple’ın testlerini geçmeyi başarırsa ana üreticilerden biri olacak.

Wistron’un ayrıca Hindistan ve Çin arasındaki operasyonları yönetmekte zorlandığı bildirildi. Bazı çalışanlar, Çinli şirket ile Hintli işgücü arasındaki kültürel kopukluğun ve yönetim sorunlarının altını çizdi. Rapora göre Hintli çalışanların endişeleri ve önerileri göz ardı edildi.

Şirket, yeni yatırımlarını ise Vietnam ve Meksika gibi ülkelerdeki temel donanım parçalarına yapacak. Bu ürünler arasında modem, kulaklık, mouse, dizüstü bilgisayar parçaları yer alacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar