Apple HomePod sonunda tanıtıldı! 

Apple HomePod sonunda tanıtıldı! 
Dünyaca ünlü teknoloji devi Apple, gelişmiş akıllı ev özellikleri, sıcaklık veya nem gibi sensörlere sahip yeni ürünü olan HomePod’u sonunda tanıttı. İşte detaylar…

APPLE HOMEPOD SONUNDA TANITILDI

Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği sürpriz Mac tanıtımları ile birlikte yeni nesil HomePod’u da sevenleri ile tanıştırdı. Apple’nin yeni nesil akıllı hoparlörü bir önceki tasarımları ile benzerlik gösterirken iki farklı renk seçeneği gibi opsiyonlarla satışa sunuluyor.

Yeni nesil HomePod; gelişmiş akıllı ev özelliklerine sahip oldukça kullanışlı bir ürün olarak ilk etapta oldukça beğeni topladı. HomePod içerisinde sıcaklık ve nem ölçmeye yardımcı sensörler de mevcut. Oldukça kullanışlı ve pratik olarak tanımlanabilir olan HomePod’un satış fiyatı ABD 299 dolardan başlıyor. 

Yeni nesil HomePod için ilk ön satışları açan Apple, teslimatların 3 Şubat itibariyle başlayacağını da duyurdu.

Yeni nesil HomePod ve özellikleri

Yeni nesil HomePod’a ilk etapta baktığımızda tasarımları arasında belirgin bir fark mevcut değil. Bir önceki tasarımla oldukça benzer bir görünüme sahip. 

İlk göze çarpan değişiklik ise HomePod’un üst kısmındaki dokunmatik yüzeyin artık HomePod miniye benzer şekilde uçtan uca doğru aydınlatmalı bir şekle geçiş yapılmış olması, diyebiliriz.

Renk seçeneklerine baktığımızda ise HomePod beyaz ve gece yarısı olmak üzere iki opsiyona sahip. Apple “gece yarısı” olarak tanıtılan rengin ise, %100 geri dönüştürülmüş örgü kumaştan olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi. Ancak baktığınızda ilk etapta gece yarısı kodlu rengi alışık olduğumuz uzay grisi ile benzetmek de oldukça mümkün.

Tüm Apple cihazları tarafından desteklenebilir olan yeni nesil Apple HomePod, “ses tanıma özelliği”ne de sahip. Bu sayede ev içerisindeki karbon monoksit ve duman alarmlarını tanımlayarak, kullanıcılara bildirim gönderebilir. Böylelikle  HomePod’a acil durumlarda oldukça işlevsel bir fonksiyon kazandırılmış da diyebiliriz. Ancak bu özelliğin ilkbahar içerisinde yapılacak bir güncelleme sonrası kullanılabilir olacağını da söylemeden geçmeyelim.

En önemli özelliği ise bu kez HomePod içerisinde ilk kez U1 işlemcisinin kullanılması diyebiliriz. Bu işlemciye geçiş yapılması ile birlikte Apple HomePod daha gelişmiş, güvenilir ve uzaktan kontrol edilebilir özelliklere kavuşmuş oldu. Beraberinde ise “Siri” için yeni bir “onay tonu” da HomePod’da yer alıyor.

Söz konusu akıllı evler olduğunda kritik derecede önem taşıyan HomePod; temel bir ana konsol özelliğine de sahip. Güvenilir ve uzaktan kontrol edilebilir olması, acil durumlarda alarm niteliğinde uyarıcı mekanizmaları içermesi ve beraberindeki sensörler ile birlikte renk seçeneği eklenmesi bizce oldukça başarılı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar