Apple, çeyrek bilançosunu açıkladı! Satışlar beklentilerin üzerine çıktı

Apple, çeyrek bilançosunu açıkladı! Satışlar beklentilerin üzerine çıktı
ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın bu yıl ocak ve mart dönemine ilişkin elde ettiği gelir, piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.

TURGAY SAKARYA/GÜNBOYU

Teknoloji devi Apple''ın elde ettiği gelir yıllık yüzde 3 azalarak 94,8 milyar dolara inmesine rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.

ABD''li teknoloji devlerinden Apple''ın ocak-mart döneminde elde ettiği gelir, yıllık yüzde 3 azalarak 94,8 milyar dolara inmesine rağmen piyasa beklentilerinin üzerinde geldi.

Ocak ve mart dönemine ait bilançosunu açıklayan Apple, ikinci çeyrek olarak kabul edilen ve 1 Nisan''da son bulan 3 aylık dönem bilançosunda şirketin geliri beklenileninde üzerine çıktı.

Geçtiğimiz seninin yineaynı dönemine kıyasla yüzde 3 azalışla 94,8 milyar dolara geriledi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 97,3 milyar dolar gelir elde etmişti.

Kaydedilen azalışa rağmen piyasa beklentilerinin üstünde gelen şirket gelirinin, bu dönemde 92,9 milyar dolar olması öngörülüyordu.

Apple''ın geçen yılın aynı döneminde 25 milyar dolar olan net karı ise yüzde 3,4 azalarak 24,2 milyar dolara düştü. Şirketin hisse başına karı, bu dönemde değişmeyerek 1,52 dolar oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar