Apartman ve sitede oturanlar! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Yüzde 100 zam!

Apartman ve sitede oturanlar! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Yüzde 100 zam!
Yeni yıl içerisinde, sene içinde gelen zamlara ek olarak yeniden site ve apartman aidatlarına zam yapılacağı açıklandı. Üstelik yapılacak olan zam oranının yüzde 100'ü bulması bekleniyor...

VATANDAŞ KENDİ EVİNDE KİRACI OLDU! YÜZDE 100 ZAM!

Apartman ve site aidatlarına yapılacak zam yeniden gündeme alındı. Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artıştan sonra, aidat fiyatlarında da bir artış zaten bekleniyordu.

Sektör temsilcileri, Ocak ayında açıklanacak enflasyonun aidart fiyatlarına yansıyacağını belirtti.

İşçi çalıştıran sitelerde özellikle; asgari ücretteki artışın yansıması ve bu duruma ek olarak maliyet ile fatura artışlarının da yeni zam oranı içerisine alınması bekleniyor. 

SİTE VE APARTMAN AİDATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Aidat fiyatlarına yapılacak zam oranları için yasal bir üst sınır bulunmuyor. Bina aidatını belirlemek için öncelikle bir işletme projesinin olması şart. Bu proje içeriğinde gayrimenkulün yıllık gelir ve giderlerinin ortalama tutarlarını içeriyor.

Bu tabloya karşılık binadaki daire sayısı esas alınarak aidat tutarı belirleniyor. Ancak her bina sakininin bu tutarlara itiraz etme hakkı daima saklı tutuluyor.

Yetkililer; bedelin ekonomik gerekçelere uygun olmaksızın, hatalı olduğunu düşünüyorsa kat maliklerinin Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurabileceğinin de altını çiziyor. Ayrıca sitelerde, site yönetimine başvuru sağlayarak revizyon talep etmek de mümkün.

İSTANBUL’DA AİDATLAR 1500-8000 TL ARASINDA!

İstanbul’da aidat bedelleri, dudak uçuklatıyor. Ortalama 1500-8000 TL arasında değişen rakamlar, vatandaşı isyana sürüklüyor. Kendi evi olanlar dahi, bir kira ederince aidat ödüyor. 

İlçe ilçe minimum aidat bedelleri….

Çekmeköy 8000 TL 
Beşiktaş 3000 TL
Kadıköy 3000 TL
Sultangazi 1500 TL
Ümraniye 1500 TL
Mecidiyeköy 2000 TL
Havuzlu sitelerde bulunduğu ilçeye ek +5000 TL ekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar