Antalya’da teleferik faciasında can pazarı: Türkiye'nin en ucuzu diye tanıtılmıştı!

Antalya’da teleferik faciasında can pazarı: Türkiye'nin en ucuzu diye tanıtılmıştı!
Antalya'da meydana gelen teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesi ve 10 kişinin yaralanmasıyla birlikte, kabinlerde mahsur kalan 184 kişiden 13'ü halen kurtarılmayı bekliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, teleferik kazasıyla ilgili son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Böcek,"Dün akşam saatlerinde talihsiz bir kaza yaşadık teleferikle ilgili. Bir kabinin çarpması sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 vatandaşımız yaralandı. Ayrıca tahliye sürecinde 3 vatandaşımız daha yaralandı. Bunun dışında bir sıkıntımız bulunmuyor ve 21 kabinden 155 vatandaşımızı kurtardık. Ayrıca şu an 3 kabinde bulunan 13 vatandaşımızı kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Tüm güvenlik güçlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

aw181863-02.jpg

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün hayatını kaybettiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

Kurtarma çalışmaları devam ederken, Tünektepe'de yaşanan teleferik faciasıyla ilgili gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor.

cgyj-001.jpg

'TÜRKİYE'NİN EN UCUZ TELEFERİĞİ' OLARAK TANITILMIŞTI...

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017'de Sarısu-Tünektepe hattında hayata geçirilen teleferik projesi, "Türkiye'nin en ucuz teleferiği" olarak tanıtılmıştı.

369-001.jpg

AÇILIŞI BİNALİ YILDIRIM YAPMIŞ!

Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen resmi açılış töreninden önce dönemin AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, teleferik projesi hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Teleferiğimiz yaklaşık 1706 metre uzunluğunda ve toplamda 3 bin 604 metrelik bir kablo uzunluğuna sahip. Toplamda 36 kabini mevcut ve her biri 8 kişilik kapasiteye sahip. Saatte 1200 kişi taşıyabilen bu teleferik, sadece 9 dakikada 605 rakıma Tünektepe’ye ulaşma imkanı sunuyor. Deneme sürüşleri tamamlanan teleferik, artık Antalyalıların hizmetinde. Resmi açılış ise gelecek hafta Başbakanımızın katılımıyla gerçekleşecek. Bu süreç boyunca Antalyalıları ücretsiz taşıyacağız, sonrasında ise ücretli olacak. Bilet fiyatlarını 15 TL tek kişi ve 20 TL iki kişi olarak belirledik. Bu fiyatlar, Türkiye'nin en uygun teleferik taşıma ücreti olma özelliğini taşıyor. Toplamda 260 bin peyzaj işi gerçekleştirildi ve projenin bütçesi 14 milyon 694 bin 818 TL olarak gerçekleşti. Bu rakamlarla ekonomik bir proje hayata geçirilmiş oldu.”

fgx-001.jpg

"HAVA YOLLARI YAPTI DERLER AMA BİZ YAPTIK"

Türel, şu ifadelerle konuştu: "Köprülü kavşak yaptığım zaman ‘Karayolları yaptı’ diyenler bu hizmete de hava yolları yaptı diye bir yaklaşım ile karşı karşıya kalabilirim. Önemli olan bu hizmetlerin bizim dönemimizde gerçekleşmesidir."

f-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar