Antalya'da bayram yoğunluğu

Antalya'da bayram yoğunluğu
Antalya, dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından biri olarak, Almanya, Rusya, İngiltere, Polonya gibi çeşitli ülkelerden gelen turistlere ev sahipliği yapıyor.

Bu yılın 1 Ocak-7 Nisan döneminde 1 milyon 100 bin yabancı turistin ziyaret ettiği kent, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla iç pazarda canlanma yaşadı. Tatilciler, güneşli havanın keyfini çıkararak nisan ayında denize ve havuza girme fırsatı buldu.

Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl geçen yıla göre yüzde 20 artışla yabancı turist sayısında artış olduğunu belirtti. En çok turistin Almanya'dan geldiğini, onu Rusya, İngiltere ve Polonya'nın takip ettiğini aktardı.

Kavaloğlu, 17 milyon turist hedefine hızla yaklaştıklarını vurgulayarak, Paskalya tatilinin sona ermesi ve 9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla otellere girişlerde hızlı bir artış yaşandığını dile getirdi. Antalya'da doluluk oranlarının şimdiden yüzde 90'ın üzerine çıktığını ve bayram tatilini yüzde 100 dolulukla tamamlamayı beklediklerini ifade etti.

Tatilcileri trafik konusunda uyararak, Antalya'da hava sıcaklığının 25 derecenin üzerinde seyrettiğini belirten Kavaloğlu, Antalya'nın yanı sıra Ege, Doğu ve Batı Akdeniz kıyılarında da yoğunluğun artacağını söyledi. Kavaloğlu, uzun bir aradan sonra bu kadar hareketli bir Ramazan Bayramı dönemi geçirdiklerini dile getirdi.

Zincir otellerin sahibi turizmci Hacı Osman Üçdan da 9 günlük tatilin turizm sektörüne olumlu katkı sağladığını belirtti. İç pazarın önemine vurgu yapan Üçdan, bayram tatilinin başlamasıyla otellerindeki yerli tatilcilerin oranının yüzde 40'a kadar yükseldiğini söyledi. İç pazarın kendileri için çok önemli olduğunu ve her zaman en iyi hizmeti sunduklarını dile getirdi. Üçdan, yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güven içinde tatil yaptıklarını belirterek, hareketli bir dönem geçirdiklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar