Depreme hazırlık için mutlaka yapılması gerekenler

Depreme hazırlık için mutlaka yapılması gerekenler
Deprem gibi yaşanan doğal afetler herhangi bir uyarı vermeden aniden gelişebilir. Peki bu yaşanan doğal afetlere karşı nasıl kendinizi ve etrafınızdakileri nasıl koruyabiliriz.

Herhangi bir zamanı olamayan depremlerin şiddetleri de belli olmayabilir. Kahramanmaraş’da meydana gelen deprem gibi felaketlere yol açabilir. Peki bu felaketle nasıl başa çıkabiliriz.

1- ÇOCUĞUNUZU DEPREM HAKKINDA EĞİTİN

Depremlerin doğal bir olay olduğunu ve onlar için kimsenin suçlanamayacağını açıklayın. Küçük çocukların bile neler olabileceğini kolayca anlayabilmesi için her şeyi açık ve basit bir dille açıklayın. Bir kaçış stratejisi içeren depremler için bir aile acil durum planı oluşturun. Çocuklara ana odak noktanızın onları güvende tutmak olduğu hatırlatılmalı ve güvenleri sağlanmalıdır.

2- KENDİNİZİ VE ÇOCUĞUNUZU KORUYABİLECEĞİNİZ ALANI BELİRLEYİN

Bir deprem sırasında evinizin içinde mahsur kalırsanız, çocuğunuzu göğsünüze yakın tutun. Sağlam bir masa veya yatağın yanına saklanabilirsiniz. Masanın üzerinde çatlayıp üzerinize düşebilecek mermer veya cam bir yüzey bulunmadığından emin olun. Cam pencereler, kapılar, duvar askılarından uzak durum.

3- STRES YAPMAYIN, SAKİN OLUN

Bir çocuk deprem sırasında şiddetli bir korku yaşayabilir. Endişeli ve korkmuş da olsanız, çocuğunuzu rahatlatmak ve rahatlatmak için sakinliğinizi korumaya çalışın.

4- DEPREM TATBİKATI YAPIN

Deprem tahliye planınızı yaptıktan ve çocuklarınızla bu konuda konuştuktan sonra bir deprem tatbikatı yapın. Çocuklar deprem tatbikatı yaparak deprem anında ne yapacaklarını ve nasıl güvende olacaklarını öğrenecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar