Anket sonuçları kötü gelince Saray harekete geçti

Anket sonuçları kötü gelince Saray harekete geçti
Son dönemde yapılan anketlerde AKP ve MHP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı'nın oylarının düştüğü dikkat çekerken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan anketlerle ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Yapılan anketlerde Cumhur İttifakı'nın oylarındaki düşüş dikkat çekerken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun anketlerle ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Altun, birtakım odakların "kamuoyunu sahte ve hileli anketlerle yanlış yönlendirerek zihinleri işgal ettiğini" iddia ederek "Toplumumuza istikamet çizmeye çalışan odaklara karşı vatandaşlarımızı hakikatle buluşturmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Her zaman hakikatin sözcüsü olacağız" açıklamasında bulundu.

Altun, paylaşımında ayrıca kamuoyu araştırmalarıyla ilgili iki görsele yer verdi.

Fahrettin Altun tarafından paylaşılan görsellerde "Seçimlere yönelik kamuoyu araştırmaları güvenilir mi", "Araştırmaların güvenilir olduğu nasıl anlaşılır" ve "Seçimlere yönelik kamuoyu araştırmaları medyada neden sıklıkla yayınlanır" sorularına yanıt verildi.

İşte Fahrettin Altun'un o paylaşımı:

"Kamuoyunu sahte ve hileli anketlerle yanlış yönlendirerek zihinlerimizi işgal etmeye ve toplumumuza istikamet çizmeye çalışan odaklara karşı vatandaşlarımızı hakikatle buluşturmak için tüm gücümüzle çalışacağız. Her zaman hakikatin sözcüsü olacağız. Güvenilir anket nasıl olur?"

fahrettinaltun.jpgaltun1.jpgaltun2.jpg

AVRASYA ARAŞTIRMA BAŞKANI KEMAL ÖZKİRAZ'DAN CEVAP

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Fahrettin Altun'un paylaşımını alıntılayarak "Sayın Altun harika bir konuya değinmiş" ifadelerini kullandı.

Özkiraz, tüm firmaların kendilerinin yaptığı gibi anketlerinin maliyetini ve finansörlerini açıklaması gerektiğini vurgulayarak "Avrasya'dan başka sosyal medya hesabinda sözleşme ve faturasını paylaşan yok" dedi.

Kemal Özkiraz son olarak dünyadaki araştırmacıların kendisi gibi kimi desteklediklerini de açıkladıklarını vurguladı.

kemal-ozkiraz2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar