Ankara'yı sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü

Ankara'yı sağanak vurdu: Araçlar suya gömüldü
Ankara'da aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı sonrası araçlar suya gömülürken, araçlardaki vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtuldu. Bir vatandaşın aracını sel sularına kapılmasın diye ağaca bağlaması ise dikkat çekti.

Ankara'da öğle saatlerinde sağanak ve ardından dolu yayığı başladı. Çankaya ilçesinde kuvvetli yağışın zaman zaman artmasıyla bazı bölgelerde su baskınları yaşandı.

Ev ve iş yerleri su ile dolarken, göle dönen cadde ve sokaklarda araçlar da suya gömüldü. İHA'nın aktardığı habere göre otomobilleri içerisinde mahsur kalan vatandaşlar kendi imkanlarıyla kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, vatandaşları kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

a2.jpg

Öte yandan, bir vatandaşın aracını sel sularına kapılmasın diye ağaca bağlaması dikkat çekti.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Başkenti olumsuz etkileyen sağanak yağış sonrası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.

Yavaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Değerli hemşehrilerim, Ankara'da afet seviyesinde yaşanan sağanak yağışlar ve dolu yağışı nedeniyle Ankara Çayı tam kapasiteye ulaştı, taşma noktasına geldi. Bu durum altyapı hatlarımızı doldurmakta ve deşarj sürecini uzatmaktadır. Sahadayız, teyakkuz halindeyiz. Tüm ihbarlara müdahale etmeye devam ediyoruz."

myav.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar