Ankara'dan gelen bomba kulis: Zafer Partisi yerel seçimlerde CHP’ye destek vermek için şartını açıkladı

Ankara'dan gelen bomba kulis: Zafer Partisi yerel seçimlerde CHP’ye destek vermek için şartını açıkladı
28 Mayısta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi, 2024’teki yerel seçimlerde de “CHP ile işbirliğine” yeşil ışık yaktı.

Zafer Partisi, 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde ATA İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’a destek vermişti.

Fakat cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla beraber ATA İttifak’ı farklı adayları destekleme kararı almıştı. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Zafer Partisi, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan itibaren CHP ile Zafer Partisi arasında gelişen diyaloğun, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde nasıl şekilleneceği siyaset kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Zafer Partisi yetkilileri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri döneminde gelişen sürecin “CHP ile yerel seçimelerde olası bir işbirliğine dönüşme evresine yeşil ışık yaktı.” Ancak Zafer Partisi, CHP ile olası bir işbirliği için kırmızı çizgilere işaret ediyor.

Zafer Partili yetkililer, "Her şey olabilir ancak burada önemli olan şey, ilkeleri korumak ve o ilkelerden taviz vermemek. Biz, bazı ilkelerden asla taviz vermeyiz. Atatürk’ten taviz vermeyiz. Atatürk çizgisindeki milliyetçilikten taviz vermeyiz. Tarikat ve cemaatlere karşı olduğumuzu zaten defalarca kamuoyu ile de paylaştık. Anayasanın ilk 4 maddesini kesinlikle tartışmaya açtırmayız" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar