Ankara'da yavru kediler vahşice katledilmişti! Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama geldi

Ankara'da yavru kediler vahşice katledilmişti! Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'ndan açıklama geldi
Ankara Etimesgut'ta başları ve patileri kesilerek öldürülmüş 6 yavru kedi bulunmuştu. Yaşanan korkunç olayın ardından Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaparak toplumu bilgilendirdi.

Beşikçioğlu, açıklamasında olayın yarattığı derin üzüntüyü dile getirirken, bu tür vahşetlerin tekrarlanmaması için gerekli adımların atılacağını belirtti. İstasyon Mahallesi'nde gerçekleşen vahşetin ardından, her canlının haklarını korumanın öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.

İnsanlık dışı davranışlara karşı sıfır tolerans politikası izleyeceklerini ve sokak hayvanlarının güvenliği için gereken her şeyi yapacaklarını söyleyen Beşikçioğlu, bu tür olayların takipçisi olacaklarını da vurguladı.

Etimesgut'un huzur ve güvenliği için çaba harcamaya devam edeceklerini belirten Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının güvenliği ve refahı için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

rffr.jpg

NE OLMUŞTU

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, İstasyon Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın önünde terk edilmiş bir kanepenin içinde bulunan kafaları ve patileri kesilerek öldürülmüş 6 kedi yavrusu dehşet yaratmıştı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine yönlendirilmiş bölgede incelemelerde bulunulmuştu.

vahset-twnh-cover-jpg.webp

Olayda 3 aylık oldukları belirlenen kedilerden örnekler alındıktan sonra, cesetler gömülmek üzere alınmıştı.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu 2. Başkanı Haydar Özkan, bu vahşeti "canice" olarak nitelendirerek, "Patileri ve boyunları kesilmişti. Bu işi yapan bir insan olamaz. Eğer böyle bir şeyi bir insan yaptıysa, artık ona insan demek mümkün değil. Bu korkunç olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Ankara Emniyet Müdürlüğümüz, Hayvan Durum İzleme birimimiz konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyor. Bu vahşet sonuçlanana kadar da takipçisi olacağız. Bu tür vahşetlerin artmasının arkasında, ülkemizde hayvanlar üzerinden kaos çıkarmak isteyen terör örgütlerinin yönlendirdiği sahte hesaplar ve onları destekleyenler bulunuyor. Biz Türk adaletinden, yargı mensuplarımızdan, hayvanlara yapılan şiddet, vahşet ve tecavüz suçlarına karşı hapis cezaları verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ise katledilen 6 kedi yavrusuyla ilgili başlatılan incelemenin devam ettiğini duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar