Ankara'da simit zammı krizi: Bakanlık ile görüşüldü seçimlerden sonra rekor artış yapılacak

Ankara'da simit zammı krizi: Bakanlık ile görüşüldü seçimlerden sonra rekor artış yapılacak
Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, Valilik onayıyla seçimlerden sonra pide fiyatını 10 liradan 15 liraya çıkaracaklarını açıkladı.

Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, simite yapılan zamın ardından Bakanlıkça çağrıldıklarını ve 31 Mart 2024'teki yerel seçimlerden sonra simitte bir zam daha olacağını belirtti.

Başkan Delibaş, Ankara'da simit fiyatlarının valilik onayıyla 10 liradan 15 liraya çıkarıldığını ancak bu kararın geri alındığını açıkladı. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ile yapılan görüşmede zammın ertelenmesi talebinde bulunulduğunu ve bazı üzücü ifadelerin kullanıldığını dile getirdi.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı: Bakanlığa çağrıldık, simit zammını seçimden sonra yapacağız

Delibaş, seçimlerin ardından simitte bir zam daha olacağını ifade ederken, zam öncesinde maliyet analizi yaparak bir simidin maliyetini 11 lira 20 kuruş olarak belirlediklerini ve girdilerdeki olası artışları göz önünde bulundurarak fiyatı 15 lira olarak belirlediklerini söyledi. Valilik, fiyat listesini onayladıktan sonra üyelere bu listeyi bildirdiklerini belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar