Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, diş hekimlerinin problemlerini anlattı!

Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, diş hekimlerinin problemlerini anlattı!
Ankara Dişhekimleri Odası (ADO) Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, sahada tarama yapan dişhekimlerinin yaşadıkları problemleri anlatarak, gerekli ekipmanların temin edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Dişhekimleri pandemiden nasıl etkilendi?

Ankara Dişhekimleri Odası (ADO) Genel Sekreteri Gamze Burcu Gül, korona virüs salgınında filyasyon ekibinde görevlendirilen diş hekimlerinin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Hekimlerin ekipman sorunu yaşadığını belirten Gül, “Filyasyon ekiplerinde görevli sağlık çalışanlarına verilen maskeler standartlara uygun ve yedekli değildir. Birçok meslektaşımız kişisel koruyucu donanımını hâlâ kendisi temin ediyor” dedi.  Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre,  ağız ve diş sağlığı merkezlerinin (ADSM) 9 aydır pandemi koşullarına uygun hale getirilemediğini ve bulaş riski taşıdığını kaydeden Gül, “Mart ayından bugüne kadar gereken düzenlemeler yapılmadı. Sağlık Bakanlığına bağlı ağız diş sağlığı hastanelerinde ve merkezlerde pandemi koşullarına uygun teknik ve fiziki düzenlemeler bir an önce yapılmalı” dedi. 

"KORUYUCU EKİPMAN TEMİN EDİLMEDİ" 

ADO Genel Sekreteri Gül, korona virüs salgınında filyasyon çalışmalarında görevlendirilen diş hekimlerinin karşılaştığı sorunları ve buna karşı ADO’nun çözüm önerilerini aktardı. Gül, hekimlerin yaşadığı sorunları ve önerilerini şöyle sıraladı: Kaliteli kişisel koruyucu ekipman yedekli olmalı, böylece enfeksiyon riski azaltılmalı. Yaz aylarında kullanılan naylon tulumlarla Ankara’nın zorlu kış koşullarında çalışmak mümkün değil. 112 acil servis ekiplerinin kullandıklarına benzer, soğuğa ve yağmura dayanıklı koruyucu ekipman ivedilikle temin edilmeli. 

'MESAİ SAATLERİ DIŞINDA GÜVENLİK SORUNU'

Görev yaptığı kurumdan filyasyon ekibine alınan hekimler arasında rotasyon uygulaması yapılarak adil bir çalışma düzeni sağlanmalı. Vaka sayılarının artmasıyla birlikte eylül ayından itibaren uzmanlık öğrencileri de filyasyon ekiplerinde görevlendirilmeye başlandı. Görevlendirilen hekim sayısının ve görev sürelerinin kurumlar arasında farklılıklar göstermesi uzmanlık öğrencileri arasında huzursuzluk yaratıyor. Geç saatlere uzayan mesai sırasında güvenlik sorunu devam ediyor. Meslektaşlarımızın emniyeti için kolluk kuvvetinden destek alınabilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar