Ambulans helikopter, Miraç Efe Eren için havalandı

Ambulans helikopter, Miraç Efe Eren için havalandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanan 7 aylık Miraç Efe Eren bebek, acil bir durumda helikopter ambulans ile hastaneye yetiştirildi.

İran sınırına yaklaşık 15 kilometre mesafedeki bin 915 rakımlı Alan köyünde yaşayan Eren ailesi, bebeğin yüksek ateşi üzerine hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Ancak çığ tehlikesi ve ulaşımın zorluğu nedeniyle, 112 Komuta Kontrol Merkezi bölgeye helikopter ambulans sevk etti.

Yaklaşık bir saat sonra, kritik coğrafi koşullara rağmen helikopter ambulans, yüksek rakımlı ve karla kaplı Alan köyüne iniş yaptı. Sağlık ekibi tarafından hızla müdahale edilen 7 aylık Miraç Efe Eren, helikopterle Şemdinli Devlet Hastanesine nakledildi. Bebeğin hastaneye ulaştırılmasının ardından gerekli tedavi başlatıldı.

Bu olay, acil durumlarda helikopter ambulansların hayati bir rol oynayabileceğini gösterdi. Çığ tehlikesi gibi zorlu koşullarda bile, sağlık ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sayesinde bebek, zamanında ve güvenli bir şekilde hastaneye yetiştirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar