Ambulans helikopter minik Erva Asel için havalandı

Ambulans helikopter minik Erva Asel için havalandı
Gümüşhane'de yaşayan ve tedavi gördüğü hastanede solunum sıkıntısı yaşayan 6 yaşındaki Erva Asel Yakışır, acil bir durum nedeniyle Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmek üzere ambulans helikopterle nakledildi.

Gümüşhane Devlet Hastanesi çocuk servisinde akciğer enfeksiyonu nedeniyle entübe edilen küçük Erva Asel'in durumu ciddiyet kazanınca, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopter devreye girdi.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Emre Karataş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastanemizde yatan bir çocuğumuzun durumunun kötüleşmesi üzerine entübe edildi. Çevre illerde çocuk yoğun bakımı için yer aradık, ancak herhangi bir yer bulamadık. Bu nedenle Ankara ile iletişime geçtik. Ankara'da yer bulunmasının ardından helikopter ve uçak ambulansla naklini gerçekleştirmek için bakanlığımızla görüştük. Olumlu dönüş yapılmasının ardından, ambulans helikopterle Trabzon'a gönderilecek olan Erva Asel, buradan da uçak ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilecek" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın hızlı bir şekilde olumlu görüş ilettiğini vurgulayan Dr. Karataş, acil durumdaki hasta nakillerinde gösterdikleri çabalar için Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Minik Erva Asel'in nakli sırasında herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve sağlıklı bir şekilde Ankara'ya ulaştırılması için gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi.

aw120528-02.jpg

aw120528-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar