Amazon'dan dev yapay zeka şirketine ek yatırım

Amazon'dan dev yapay zeka şirketine ek yatırım
ABD merkezli e-ticaret devi Amazon, yapay zeka şirketi Anthropic'e olan yatırımını 2,75 milyar dolar daha artırarak toplam yatırımını 4 milyar dolara çıkardı.

Amazon tarafından yapılan açıklamada, Anthropic ile gelişmiş üretken yapay zeka alanında stratejik işbirliği yapıldığı belirtildi. Bu ayın başlarında Anthropic'in Claude 3 model ailesinin duyurulduğu hatırlatılarak, bu modelin gelişmiş zeka, insan benzeri tepki verme seviyeleri ve yeni görüş yetenekleri sergilediği vurgulandı.

Açıklamada, sektör karşılaştırmalarına göre Claude 3 Opus'un, akıl yürütme, matematik ve kodlama alanlarında diğer modellerden daha iyi performans gösterdiği belirtildi.

Üretken yapay zeka geliştirme işbirliğinin derinleştirildiği ifade edilen açıklamada, geçen yıl eylül ayında yapılan 1,25 milyar dolarlık başlangıç yatırımının ardından bugün 2,75 milyar dolarlık ek yatırım yapılarak toplam yatırımın 4 milyar dolara çıkarıldığı bildirildi.

ABD basınında çıkan haberlerde, Amazon'un bu yatırımın şirketin otuz yıllık tarihindeki en büyük dış yatırım olduğu ifade edildi. Şirket, Eylül 2023'te Anthropic'e 4 milyar dolara varan yatırım yapacağını ve şirkette azınlık hissesine sahip olacağını duyurmuştu.

Bu işbirliğiyle Anthropic'in gelecekteki temel modellerinin geliştirilmesinin hızlandırılmasının ve bunların Amazon Web Services (AWS) müşterileri için daha geniş çapta erişilebilir hale getirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar