Dünya onlara yetmedi! Amazon’dan uzay projesine destek

Dünya onlara yetmedi! Amazon’dan uzay projesine destek
Amazon’un da dâhil olduğu, yeryüzünden 400 kilometre yukarıya kurulacak olan Orbital Reef isimli özel uzay istasyonu projesi 10 turisti barındıracak. Buraya gelenler günde 32 gün doğumu ve gün batımı görme imkânına kavuşacak.

DÜNYA ONLARA YETMEDİ!

Dünyca ünlü ABD’li şirket Amazon’un, “uzayda özel bir otel” projesi olan Orbital Reef’e dâhil olduğu açıklandı.

Milyarder Jeff Bezos’un şirketi, Orbital Reef projesinin Bezos’un uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin ve Sierra Space tarafından yönetildiği, Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering ve Arizona Eyalet Üniversitesi’nin de ortaklar arasında bulunduğu bildirildi. 2030 yılına kadar “otelin” uzay tatilcilerini karşılaması planlanırken, şirketin bilgi işlem bölümü Amazon Web Services’in söz konusu uzay merkezine lojistik, iletişim ve bilgi sistemleri desteği sağlayacağı belirtildi. Boeing, Blue Origin ve diğer partnerlerin yaşam alanları ve diğer somut mekanikleri üreteceği ifade edildi.

Öte yandan, yaklaşık 100 kamyon büyüklüğünde yaklaşık 850 metreküp modül alanına sahip olması beklenen Orbital Reef, Dünya yüzeyinden 400 kilometre uzakta 10 kişiyi barındıracak. Buraya gidenler her gün 32 gündoğumu ve gün batımı görecek.

“Astro-turistler” aynı zamanda tek kişilik bir uzay aracıyla Orbital Reef''in dışındaki alanı özgürce keşfedebilecek. "Karma kullanımlı uzay iş parkı" olarak nitelendirilen Orbital Reef, gelecekte 2030’da görev süresi dolacak olan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) yerini de alabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar