Altunbaş ismiyle bilinen suç örgütüne operasyon! 8 kişi tutuklandı

Altunbaş ismiyle bilinen suç örgütüne operasyon! 8 kişi tutuklandı
İzmir'de yaşanan olayda 'Altunbaş' ismiyle bilinen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 9 şüpheli, gözaltına alındı. 8 kişi ise tutuklandı.

İzmir'de liderliğini Ahmet Altunbaş'ın yaptığı suç örgütüne operasyon düzenlendi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında haklarında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak', 'nitelikli yağma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'kasten yaralama' gibi farklı konularda ve çok sayıda suç işlediği tespit edilen suç örgütü üyeleri için gözaltı kararı verildi.

ORTAK OLMA VAADİYLE KANDIRDILAR

Ayrıca suç örgütü üyelerinin mağdurları ortak olma ümidiyle kandırdığı ve tuzağa düşürdüğü ortaya çıktı. Bunun yanı sıra plakası kapatılan araçlarla kaçırdıkları, alıkoydukları ve silahla öldürmeye teşebbüs edip, haksız menfaat temin etmeye çalıştıkları durumları da tespit edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon için harekete geçti. Teknik ve fiziki takip sonrası polis, 6 Aralık tarihinde Narlıdere ilçesinde içinde 6 şüpheli ile mağdurların bulunduğu araca dur ihtarı yaptı.

Takip sonucu ise yakalanan 6 şüpheli, gözaltına alındı.


3 ŞÜPHELİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Belirlenen adreslere operasyon düzenlenmesinin ardından operasyonda toplam 3 şüpheli daha gözaltına alındı. Böylece son olarak gözaltı sayısı 9'a yükselmiş oldu.

Ayrıca ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 4 tabanca, 66 fişek ele geçirilirken, çeşitli sayıda uyuşturucu nitelikli haplar da bulundu.

Örgüt lideri olan Ahmet Altunbaş'ın da bulunduğu 8 şüpheli tutuklandı, 1'i ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar